WDC 2 LOOPT OVER DOETINCHEM 3 HEEN

door Ron Berendsen (Teamleider WDC 2)
 

Met 6 man gingen we met goede moed naar Doetinchem toe. Jan en ik reden samen, en de rest kwam samen bij het CCOG. Om kwart voor 8 waren Jan en ik in de schaakdome van Doetinchem aangekomen. Nadat de anderen drie keer Doetinchem waren rondgereden kwamen ze even na achten aan bij het schaakpaleis en Café "de Bank". We mochten de trap af naar de kelder van het café dat volledig het schaakterrein was van Doetinchem. Na de openingsspeech barstte de strijd los. Volgens mij had Pieter haast om naar huis te kunnen, na slechts een half uurtje had Pieter de Dame van zijn tegenstander weten te bemachtigden (op de 8ste zet), 2 minuten en 4 zetten later gooit ze de handdoek al in de ring. Helaas moet Pieter wachten tot de rest ook klaar is dus speelt hij nog een aantal partijtjes maar het is 0-1 voor WDC.

Ron Whiteley wist als tweede een punt voor WDC binnen te hengelen. Na een Siciliaanse opening wijkt zijn tegenstander in de tweede zet al af met een ongebruikelijke c4. Na een zet of twintig wist Ron een toren voorsprong te creëren en gooide zijn tegenstander het bijltje er bij neer. 0-2 voor WDC.

De twee teamleiders mochten het op bord twee met elkaar uitvechten om een punt. Na een rustige opening werd alles in het middenspel in de strijd gegooid, penningen, aanvallen, dreigingen en veel meer spannende dingen op het bord. Dit maakt het schaken toch een leuke sport. Na het afwikkelen van het middenspel wist ik een stuk voorsprong te krijgen tegen 2 pionnen. Nadat hij volledig in de verdediging ging, deed ik er nog een schepje boven op en wist zijn Koning in het nauw te drijven zonder uitweg. 0-3 voor WDC.

Op bord 5 mocht Gerrie aan de slag om een punt binnen te halen. Op de 11de en 16de zet wist hij een pion te pakken en alles zag er goed uit om het punt binnen te halen. Na de c6 op de 26ste zet was het gedaan met zwart en ook Gerrie pakt het volle punt. De winst is binnen want het is nu 0-4 voor WDC.

Na een rustige opening weet Theo een pion te pakken in het middenspel. Na een hoop activiteit daarna in het centrum van het bord weet Theo met een combinatie de Ld5 van zijn tegenstander af te straffen met een stuk winst. En gaat het eindspel in met een pion en loper voorsprong en ziet zijn tegenstander het niet meer zitten. 0-5 voor WDC.

Nog 1 partij bezig op dit moment. Jan op bord 1. Er werd begonnen met een Philidor verdediging. Dat was voor mij nog makkelijk om te ontcijferen aan de hand van zijn notatie. Maar in het middenspel werd het abracadabra in zijn boekje. Ik heb het volgens mijn aardig kunnen terughalen vanaf de stelling toen ik de partij live ben gaan volgen. Jan verliest een stuk in het middenspel tegen een pion en het ziet er niet meer zo goed uit. Toch weet hij op de damevleugel met zijn 2 pionnen op te rukken en wint nog een pion en wordt nog gevaarlijk met 2 oprukkende pionnen. Zijn tegenstander moet zijn stuk terug geven om promotie te voorkomen en Jan duikt op de koningsvleugel. Dit is niet meer te houden door zijn tegenstander en moet opgeven. Dit is de 0-6 voor WDC.

 
 

Doetinchem 3

1283

-

WDC 2

1563

0-6

1

Henk Hamer

1597

-

Jan Elfrink

1636

0-1

2

Jan Bakker

1216

-

Ron Berendsen

1706

0-1

3

Micha van Doren

1171

-

Theo Wolters

1485

0-1

4

Marije van der Hoff

1146

-

Ron Whiteley

1613

0-1

5

Hendo Koelewijn

0

-

Gerrie Arends

1505

0-1

6

Sabina Ruckert

0

-

Pieter van Zoest

1432

0-1

 

Webdesign Refresh