SVD 2 - ZEVENAAR 2

door Kees Nederkoorn (wedstrijdleider)
 

Ons tweede team heeft het eerste wedstrijdpunt binnengehaald in een wedstrijd die bol stond van de spanning. Het begin was voor Zevenaar: Onze Wim Lenderink heeft al een tijdje met een vormcrisis te maken. Hij verloor al snel een stuk en na enig spartelen de partij.
Teamleider Adri speelde een rustige remise, waarna Gert-Jan hetzelfde resultaat liet noteren. Inmiddels ging het er op de andere borden hectisch aan toe. Roel's tegenstander had een hele ouwe tevoorschijn gehaald: het Blackmar-Diemer gambiet. Roel had de pion in dank aanvaard en vervolgens zelf een aanval opgezet. Naast hem speelde Bert de opening ijzersterk: een pionnetje meer en een tegenstander die zich nauwelijks kon verroeren.
Invaller Sjon Vrieze had een leuke stelling, maar Frans vergaloppeerde zich: zijn sterke centrum stortte in elkaar en hij kwam een pion achter. Gerard tenslotte had met een tactisch grapje een pion veroverd, maar merkte tot zijn schrik dat hij hiermee de sluizen geopend had waardoor de stukken van zijn tegenstander zijn stelling binnenstroomden.
Alles bijeen een gelijkspelletje misschien?
Sjon verloor plotseling een kwaliteit, maar Frans incasseerde opgelucht een paard dat zijn tegenstander even vergeten was. De nul voor Sjon Vrieze was niet meer te voorkomen. Roel veroverde materiaal en het volle punt, Frans wikkelde netjes af naar een gewonnen eindspel.
Zo was het 3-3 en waren Bert en Gerard de laatsten. Bert had inmiddels om een lullig pionnetje te winnen zijn tegenstander weer ademruimte gegeven en leek de draad een beetje kwijt. Toen hij ook nog een verraderlijke pionzet overzag was het plotseling uit. Aiai, zou het weer misgaan?
Gerard stond inmiddels flink wat materiaal achter, maar zijn paarden waren dreigend op de zwarte koningsstelling gericht. In een wanhoopsoffensief gooide hij er nog een paard tegenaan. Zijn tegenstander, inmiddels in tijdnood, raakte volledig de kluts kwijt en liet zich mat zetten!
Dus toch een gelijk spel, maar, lieve mensen, wat een hartkloppingen bezorgen jullie de toeschouwers!

 
SV Doetinchem 2 - Zevenaar 2 4 - 4
1 Roel Evertse - Edzard Bosch van Rosenthal 1 - 0
2 Bert Lenderink - Vincent Pelgrom 0 - 1
3 Sjon Vrieze - Daan Meiboom 0 - 1
4 Frans Kuggeleijn - Hans Castrop 1 - 0
5 Gert Jan Zonneveld - Jeroen van der Poel ½ - ½
6 Gerard Rückert - Jos Schaars 1 - 0
7 Adri Maranus - Henk Hermsen ½ - ½
8 Wim Lenderink - Andre Arents 0 - 1

 

Webdesign Refresh