SCHAAKTRAINING
door Marino Küper
 

Op 3 mei geeft Marino Küper schaaktraining. De training zal meer dan de workshop in maart de nadruk leggen op basisvaardigheden. De onderwerpen die behandeld gaan worden tijdens het eerste deel van de sessie zijn:
 
          1. Het herkennen van aanvalsdoelen
          2. Dubbele aanval
          3. Penning
          4. Matbeelden
 
Elk onderdeel zal worden geïntroduceerd met een korte uitleg, waarna en een oefenblad met 12 opgaven dient te worden opgelost. Daarna worden de opgaven plenair besproken.
 
Het tweede deel van de bijeenkomst is vooral gericht op positiespel. Daarbij zullen we vooral ingaan op de basiselementen van positioneel schaken, kwetsbaarheid en activiteit. Deze begrippen zijn de handvatten voor het maken van elk plan. Na een instructieles waarin de basisbegrippen worden uitgelegd, zullen er opgaven worden uitgereikt waarin een klein plan dient te worden gevonden. Ook deze zullen plenair worden besproken.
 
Hoewel de training vooral is opgezet om de wat minder geschoolde spelers een stapje verder te helpen, zullen ook schakers met een rating tot aan 1800+ het nodige opsteken van de bijeenkomst. Zij zullen namelijk aan het werk gezet worden met oefenmateriaal met een soortgelijke thematiek, maar met een hogere moeilijkheidsgraad.

 
 

Webdesign Refresh