SVD 2 GEDEGRADEERD
door Benno Thomassen

SVD 2 stond er al een tijdje slecht voor. Degradatie dreigde. Er werd niet altijd even goed gespeeld. Soms werden onnodig punten weggegeven, soms zat het gewoonweg tegen. Ook de uitslagen bij de concurrentie werkten vaak niet mee.

Afgelopen dinsdag speelde SVD 2 zelf 4-4 tegen Edese SV 2 (ook één van de concurrenten). Variant wist van De Toren te winnen waardoor de nummers 1 t/m 5 niet meer in te halen zijn.

Er degraderen twee verenigingen. Doetinchem staat op de 8e en laatste plaats met 3 punten. Op de 7e plaats staat Zutphen met 4 punten en 6e is Edese SV met 5 punten. Op de laatste speeldag spelen Zutphen en Edense SV tegen elkaar. Hierdoor is het onmogelijk dat er nog twee verenigingen onder SVD 2 eindigen. Reeds één ronde voor het einde is het doek dus al gevallen.

Hierdoor komt SVD 2 volgend seizoen uit in de 3e klasse en heeft dan twee spelers minder nodig. Voordeel hiervan is dat dit dan wel weer ruimte geeft, waardoor SVD 3 kan blijven bestaan. Dit lopende seizoen was het voor SVD 3 soms onmogelijk om met een volledig team aan te treden.

Keerzijde van degradatie is natuurlijk ook dat er meer kans is om weer eens een kampioenschap te vieren. Maar op dit soort clichés zal wel geen enkele speler van SVD 2 zitten te wachten.