SV DOETINCHEM WEER IN 1E RONDE KNSB-BEKER ERUIT
door Roel Evertse

Weer tegen Zevenaar, weer een uitwedstrijd natuurlijk – hoe doet die competitieleider dat toch? – en weer uitgeschakeld. Maar het predikaat ‘eervol’ was zeker op zijn plaats. Uiteindelijk verloren we de snelschaakpartijen, omdat de reguliere wedstrijd in 2-2 was geëindigd en dat was gezien het sterke viertal dat Zevenaar op de been had gebracht zeker geen gek resultaat.

Kees toonde maar weer eens aan dat het begrip ‘vorm’ van zeer betrekkelijke waarde is. Tot nu toe had hij er in dit seizoen weinig van gebakken, maar nu speelde hij tegen Guust Homs de sterren van de hemel. Een angstig remiseaanbod van de tegenstander werd resoluut afgeslagen en de zwartspeler werd langzaam maar zeker in een matnet opgeknoopt met een fraai dameoffer als sluitstuk.

Sander speelde met zwart een zeer solide pot met remise als terechte uitslag.

Theo heeft niet zo veel met het woord ‘solide’. Positioneel deed het zeer aan de ogen, maar Theo wist net voldoende tegenkansen tegen de vijandelijke koning te creëren om het halfje veilig te stellen.

Tja, en dan Roel… Hij deed zijn best, zullen we maar zeggen.

ZEVENAAR 2124 - SVD 1 1982 2 - 2
1 Guust Homs 2189 - Kees Nederkoorn 2102 0 - 1
2 Henk Karssen 2132 - Theo Goossen 2014 ½ - ½
3 Michel van Leeuwen 2150 - Roel Evertse 1988 1 - 0
4 Arie Huysman 2024 - Sander van Vucht 1834 ½ - ½
 De beslissende snelschaakpartijen gingen met 3½-½ verloren voor ons.