EEN GEZELLIG UITJE
door Roel Evertse
 

Een gezellig uitje… Zo luidde het onderwerp van de email die ik een week geleden van René Renders, teamleider van Pallas, ontving. Hij hoopte dat de ontmoeting van de teams wat spannender zou verlopen dan de afgelopen jaren. Inderdaad was meestal vooral de vraag met hoeveel SV Doetinchem zou verliezen. René oogt er te sympathiek voor om er veel kwaads achter te zoeken, maar vernederend is het natuurlijk wel. Het zal hem, vrees ik, ook nog eens extra plezier hebben gedaan om als laatste zelf de beslissende tik uit te mogen delen. Het werd dus een 4˝-3˝ nederlaag voor ons, op zich geen schande, maar wel zorgwekkend gezien de 8e plaats die we na drie speelronden innemen, terwijl we Sneek 2, de ‘vaste degradant’, al gehad hebben.

De uitslag geeft al aan dat er spanning genoeg is geweest. Niet in de partij van Marino overigens. Na ruim een uur spelen had hij zijn derde seizoensremise op zak.

Ook Thomas, ingevallen voor Henny, koos remise-eieren voor zijn geld tegen Carla Bruinenberg.

Helaas werd Theo hardhandig van het bord gezet door Arnold Fryling.

Marius bracht de stand weer in evenwicht. Tegenstander Chris Rindertsma lette na een pionwinst niet goed op, kon een kwaliteit inleveren en vervolgens een hele stelling.

  Ondergetekende is hard op weg om de blok-aan-het-been-award van het team te gaan veroveren. De tevredenheid over een kleine plus met zwart maakte kennelijk lui. Een klunzigheid kostte een belangrijke pion en deed hem in een kansloos eindspel belanden.

Henk vocht een spannend loopgravengevecht uit met Guido van Mierlo. Ondanks trekken en duwen eindigde partij in remise, omdat Guido de kunst van het niets doen goed bleek te beheersen.

Kees lijkt de stroeve seizoensstart geheel te boven. Eerder had hij in de bekerwedstrijd tegen Zevenaar al laten zien dat hij het schaken niet verleerd is. Nu won hij in een zeer spectaculaire offerpartij van de sterke Morris Merza, die het Kees gunde om het mat op het bord uit te voeren.

Zoals wel vaker bleef Sander als laatste over en mocht hij proberen zijn licht inferieure eindspel te keepen. Dat lukte dus helaas niet.

Hoezo een gezellig uitje??
 
  DSG Pallas 2013 - SVD 1969 4˝ - 3˝
1 Guido van Mierlo 2059 - Henk Riepma 2066 ˝ - ˝
2 Arnold Frijling 2137 - Theo Goossen 2009 1 - 0
3 Morris Merza 2108 - Cees Nederkoorn 2069 0 - 1
4 Pim Heijne 2030 - Marino Kuper 2077 ˝ - ˝
5 Rene Renders 2072 - Sander van Vucht 1831 1 - 0
6 Jim Klinge 1987 - Roel Evertse 1979 1 - 0
7 Carla Bruinenberg 1817 - Thomas Bijl 1800 ˝ - ˝
8 Chris Rindertsma 1891 - Marius van Hal 1920 0 - 1