SVD BEKER MAKKELIJKE PROOI VOOR GERARD RÜCKERT
door Benno Thomassen

Dinsdag 16 april werd de finale van de SVD-beker gespeeld. De verrassende finalisten Gerard Rückert (won van Kees Nederkoorn) en ondergetekende (won van Theo Goossen) stonden beiden voor de eerste keer in de finale. Na loting kreeg Gerard wit en de finale kon beginnen.

Het werd eigenlijk nooit een echte finale. Ik kwam niet goed uit de opening. Gerard ruilde in zijn voordeel af. Ik kreeg een dubbel pion en een pion minder. Ook mijn stelling was niet florissant. Zoals wel vaker in mijn partijen is het alles of niets. Vandaag dus duidelijk niets.

Beter dan in onderstaande foto kan ik niet duidelijk maken wat mijn gevoel was tijdens deze partij. Ik speelde met zwart!

Gerard speelde degelijk en hield mij onder druk en deed af en toe net als of hij nadacht.  Onder deze druk gaf Ik vervolgens nog een stuk weg door deze op een andere plaats neer te zetten dan gepland. Kortom, geen concentratie en inspiratie. Tijd om op te geven en Gerard, de terechte winnaar, te feliciteren.

Voorzitter Kees Nederkoorn (L) reikt de beker(s) uit. Om de wisselbeker definitief te mogen houden moet Gerard nog vaker winnen.

De trotse winnaar.