Schaakvereniging Doetinchem op TV

door Niels van der Mark

Het was afgelopen vrijdag een drukte van jewelste bij het schaken op de Kruisberg. Naast 9 Doetinchemse spelers waren de krant en de regionale televisie ook komen kijken.


De camera van Omroep Gld stond in de hal al te wachten

Aan het begin van de schaakmiddag werden er vragen gesteld, lampen op ons gericht, microfoons onder de neus gehouden en klonk het mitrailleur-achtige geklik van de camera. Zowel voor ons als voor de verzamelde asielzoekers een wat onrustige start van de middag.

 

Wel mooi dat er zoveel  aandacht voor is. Radio, krant en televisie, we hebben ze nu alle drie gehad. Alleen nog bij DWDD aan de tafel.
Na een half uurtje vertrok de media en werd het een stuk rustiger. Er werden mooie partijen gespeeld (ik heb prachtig op e6 geofferd, maar ja, niet genoteerd) en ook veel gelachen. Mohammed, met wie ik de activiteit heb opgezet heeft een verblijfsvergunning voor 5 jaar gekregen en is ondertussen overgeplaatst naar Deventer. Ik heb de voorzitter aldaar een mail gestuurd en hem daar aanbevolen. Osama heeft de coördinatie nu overgenomen en doet dat vol enthousiasme. Ik weet niet alle uitslagen, maar dat doet er ook niet echt toe.
Zaterdag zou er een verslag in de Gelderlander staan. Aangezien ik geen abonnement heb liep ik begin van de middag de stad in om er eentje te kopen. Vlak bij de boekhandel kwam er een vriendelijk meisje op me af, of ik een gratis Gelderlander wilde? Nou graag, dat scheelt me weer €2,70. Helaas kwam ik er thuis achter dat ik een Nijmeegse editie had gekregen, waarin natuurlijk niks stond over het schaken op de kruisberg. Toch maar een nieuwe gehaald. Op zondagavond werd er bij TVGelderland kort aandacht besteed aan onze activiteit, hartstikke leuk. De ruwe versie van de reportage vind u hieronder.

Als u ook een keer mee wil schaken op de Kruisberg, kunt u zich bij mij aanmelden. Er wordt gespeeld van 14.30 – 17.00 uur.

   
Bron:

   

 

Klik hier voor programma gemist Gld Vandaag van zondag 25 januari