Theothorne 2 - SVD 3

De tweede partij dit seizoen, die we met de originele bezetting spelen. Opvallend is dat de laatste keer ook tegen deze tegenstander was. Destijds wonnen zij met 4-2.
Vanavond ging alles alles, hoogstwaarschijnlijk doordat Marije jarig was. Bij aankomst in Dieren werd zij al toegezongen door de tegenstander.

Helaas kon Marije de feestelijkheden niet op het bord laten zien. Al snel was de eerste nul een feit. Gevolgd door een tweede nul van ondergetekende. Een normale remise negeren en op avontuur gaan, hoeft niet altijd het gewenste effect te hebben....

2-0 achter. Gelukkig kon Jos de nul van het bord halen, door een knappe remise. Kort daarna volgde David met een zege. Zou het dan toch nog goed komen?
Philip stond goed, maar deed een zet die hij beter niet had kunnen doen, althans volgens zijn eigen analyse. Maar even later kon hij toch een remise afdwingen op het eerste bord, knap!

Tot slot Henk. Bij winst zouden we 3-3 scoren. Inmiddels was iedereen om het bord komen staan. Henk zocht af en toe de frisse lucht op, om zichzelf vervolgens met minder frisse lucht tot rust te manen. In een van deze intermezzo´s zagen sommigen een winstkans. Zou Henk het ook zien bij de terugkomst? Gelukkig, Henk was alert en kon ternauwernood door zijn overwinning een gelijkspel voor het team noteren, prachtig resultaat, tegen een tegenstander die ons de vorige keer nog op de knieën had gekregen.

 

  Theothorne 2 - SVD 3 3 - 3
1 J. van Delft - Philip Schyns ½ - ½
2 R. Kant - Henk Hamer 0 - 1
3 W. Blacquiéve - Marije van der Hoff 1 - 0
4 H. Pragt - Piet Sluijter 1 - 0
5 H. Geursen - Jos Welling ½ - ½
6 P. Loerts - David Hollestelle 0 - 1