De rollen volledig omgedraaid

door Benno Thomassen

Het lag nog vers in mijn geheugen. Dinsdag 10 februari 2015, er werd geloot voor de SVD beker. Nadat mijn naam was getrokken verscheen de naam van Niels. Zijn reactie "yes, een makkie" had ik opgeslagen. Desondanks begon ik vol goede moed en probeerde er het beste van te maken. We gingen redelijk gelijk op maar ik kwam dan toch behoorlijk in de verdrukking. Toen ik in de 15e! zet mijn dame weggaf heb ik Niels de hand geschud.

Afgelopen dinsdag, 17 maart, werd voordat de indeling bekend werd gemaakt gesproken over de naderende play offs en wie er nog voor in aanmerking zouden komen. Het was vooraf rond de 8e plaats erg spannend, iedereen stond dicht bij elkaar. Gerard las de indeling voor: Benno tegen Niels. Mijn reactie was "yes, eindelijk een makkie". Niels glimlachte.

Net voordat de klok werd aan gezet vertelde Niels dat dit hoor hem een belangrijke pot was om de play offs nog te halen. Ik zei dat voor mij hetzelfde gold. We begonnen en ik had me voorgenomen niet te snel te spelen, op mijn handen te gaan zitten. Af en toe kwamen er clubgenoten langs en bekeken even onze stelling. Ik stond zeker niet slecht vond ik zelf. En toen gebeurde het. In de 10e (!) zet ving ik de dame van Niels waarna hij direct mij de hand kon schudden. Voor wie het slot van Ter Leering ende Vermaeck 31 niet heeft gelezen hier de stelling.

Niels heeft met zwart gerokeerd. Ik speelde Lc4. Na even kijken zag Niels dat zijn Dame nergens meer heen kon en gaf op.

Voor de hele partij klik hier.

Het leuke is dat voor de competitie begon Niels en ik bij elkaar zaten en ik vertelde dat mijn streven was om dit seizoen de play offs te halen. Na deze partij tegen Niels sta ik er nog goed voor!