Simultaanschaken tegen Hans Böhm

Zondag 7 september kwam Hans Böhm wederom naar Doetinchem om tijdens de stadsfeesten schaakliefhebbers de kans te geven tegen hem te schaken in een schaaksimultaan. Er waren twaalf schaakborden. De liefhebbers dienden zich aan te melden bij de partner van jarige Henny Haggeman. Wanneer er een partij klaar was mocht de volgende achter het bord. In totaal speelde Hans Böhm net als vorig jaar 30 partijen en moest hij wederom net als vorig jaar 4 remises afstaan.

Het allereerste succesje was voor Marije van der Hoff. Als een van de weinige vrouwen wist zij de bekende Nederlander op een remise te houden. Uitstekende prestatie van de plaatselijke schaakster van SV Doetinchem. Overigens werden 3 van de 4 remises behaald door SVD-ers. Na Marije ook halfjes voor de jarige Henny Haggeman en Sander van Vucht.

Er waren veel schakers van SVD actief. Naast bovengenoemde speelden ook Gerard Rückert, Iloy Timmerman, Henk Hamer, Micha van Doren, Piet-Heyn Sluijter, Niels van der Mark en Benno Thomassen. Iloy Timmerman had een pracht stelling maar moest toch het onderspit delven. Gerard Rückert hield het erg lang vol. Henk Hamer deed het bij zijn 2e poging prima maar werd te overmoedig. Hij kreeg van Böhm remise aangeboden maar Henk dacht winstkansen te zien. Twee zetten later was het al bekeken. "Ik blunderde" zei Henk en mocht hij niet het applaus aanhoren voor een goed resultaat.

Het belangrijkste was toch wel de Olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen.

   
   
   
   
   
   
   
   

De eerste remise is een feit. Geweldige prestatie van Marije van der Hoff.

De stelling waarop tot remise werd besloten.