Simultaanschaken tegen Hans Böhm

Zondag 5 juni kwam Hans Böhm wederom naar Doetinchem om tijdens de Parkparade schakers de kans te geven om tegen hem simultaan te schaken. Mede door het mooie weer was het wederom een succes.

Böhm inspecteerde eerst zijn loopgedeelte. Nadat hij enkele bierdoppen en peuken had verwijderd, gingen de schoenen en sokken uit. Voor hem was een klein beetje schaduw gecreëerd. Sommige van zijn tegenstanders hadden zich voorbereid en kwamen met pet, strohoed of ander fraai hoeddeksel. Op blote voeten speelde Böhm 25 partijen. Hij won 17 keer en 8 keer moest hij remise toestaan. De schakers kregen hier en daar een tip of uitleg waar en wat er fout ging. Iedere schaker kreeg een leuk presentje mee.

De schakers van Schaakvereniging Doetinchem deden het opvallend goed. Henny (2x), Piet-Heijn, Philip, Iloy en jeugdlid Bram wisten knap remise te spelen. Daarnaast speelden Danielle & Marcel ook remise. Al met al was het wederom een zeer geslaagde middag. Hieronder wat sfeer beelden.