De nieuwe ratinglijst van 1 november is uit

Er is niet veel vreugdevols over te vertellen dit keer. Toch wat gegevens op een rij:

Op het Open Nederlands kampioenschap dit jaar, in Dieren, hebben we veel ratingpunten verloren. Henny ongeveer 25, Iloy 149 en Wim 18. Alleen Henk heeft er 10 gewonnen. Dat moet volgend jaar toch anders lijkt me. Hopelijk kan een bezoek aan Tatasteel in januari ons weer wat punten opleveren. Verder komt er een verplicht trainingskamp voor leden die deel willen nemen aan het ONK.

De bondswedstrijden hebben ons ook geen winst opgeleverd. Alleen van het 1e team zijn de resultaten verwerkt, een verlies van 23 punten. Gezien het resultaat tegen Doesburgh heeft het 2e waarschijnlijk ook wat ingeleverd en ook het 3e team heeft ratingpunten ingeleverd.
Zijn er dan helemaal geen lichtpuntjes? Ja, die zijn er. Piet en Benno zullen wat punten winnen, die uitslagen zijn nog niet verwerkt. Hopelijk krijgen Jos, Genaro en David eindelijk ook hun welverdiende rating toegewezen het volgende kwartaal. ( al zal dat ons gemiddelde geen goed doen, sorry boys) En er zijn ook 2 nieuwe leden dit seizoen bijgekomen, met een aanzienlijke rating, Jaap (1784) en Harold (1736) En tenslotte heeft ondergetekende 20 punten gewonnen en gaat Iloy, stuiterbal als hij is, de komende periode weer 100 punten terugwinnen. Gewoon een snelschaaktoernooitje uitzoeken Iloy, waar de rating meetelt!
Ik weet ook wel dat het in een schaakclub niet alleen om ratingpuntjes draait, maar de cijfers laten wel zien dat we sinds 2008 langzaam wat aan het inleveren zijn qua gemiddelde speelsterkte. Zolang als ons ledenaantal niet terugloopt ( het stijgt al een paar jaar) en er leuke interne competities verspeeld worden, maak ik me dan ook geen zorgen.
Aan het einde van deze opsomming nog een grafiek van de gemiddelde rating van SVD. Het ziet er een beetje uit als de resultaten van het Nederlandse voetbal. Maar maakt u geen zorgen. We hebben op de jeugdafdeling veel talent rondlopen, over een paar jaar gaat die curve weer omhoog!