Schaakevenement Gruitpoort

Door Niels van der Mark

Op zaterdag 16 april organiseert De schaakvereniging Doetinchem samen met de stichting Energy4all het Superboerenschaaktoernooi en een schaaksimultaan in de Gruitpoort.

Van 12.00 uur tot 14.00 uur wordt het superboerenschaaktoernooi gespeeld. 5 ronden snelschaken (20 minuten p.p.p.p.) waarbij er naast het reguliere schaken in 2 partijen de variant superboerenschaak gespeeld wordt. In deze variant mag je op ieder moment een pion vervangen door een stuk dat al eerder in de partij geslagen is. Deelname kost €5,-

Vanaf 14.00 uur is er de mogelijkheid om simultaan te schaken tegen Grootmeester Tea Lanchava, één van de Chess-Queens die in december ook al te gast was bij de schaakvereniging. Deelname per simultaanpartij kost €5,-

Naast het schaken wordt er dit weekend in de Gruitpoort een 24-uurs spelletjes-marathon gehouden waarbij er door middel van sponsoring geld wordt ingezameld voor de stichting Energy4all. Ook zal de opbrengst van het schaakevenement in zijn geheel hiervoor bestemd zijn. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Het geld is bestemd voor onderzoek voor behandelingen.

Ook zullen jeugdspelers die dag 12 uur lang schaken om d.m.v. sponsoring geld in te zamelen.

Uw deelname en support die dag wordt bijzonder op prijs gesteld. Aanmelden kan bij Niels van der Mark (jeugd@svdoetinchem.nl of 0618811178)

Voor meer informatie zie ook http://www.energy4all.nl