We winnen gewoon van hekkensluiter en koploper

door Henny Haggeman

Ik kan hier moeiteloos een deprimerend verslag schrijven, allerlei overeenkomsten met De Graafschap laten zien en alle verloven intrekken. Ik heb er geen zin in. We gaan gewoon winnen van hekkensluiter De Schaakmaat en daarna van koploper VDS en daarmee uit.
Wat ging er allemaal goed vanmiddag? Nou bijvoorbeeld dat Theo aan bord 1 een overwinning haalde die er zijn mocht. Na een fijn eindspelletje natuurlijk. Wat ging er nog meer goed? Henry won. Ook al in een nog niet zo eenvoudig toreneindspel. De eerste zege van onze nieuwkomer. Er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen, ik heb er alle vertrouwen in. Wat ging er nog meer goed? Dat Marino, Henk en Sander niet verloren. Oké, ze wonnen ook niet, maar er was niet zoveel op af te dwingen.
Verder ging het niet helemaal goed met Roel. De hele partij had hij ellendig gestaan. We waren allemaal al thuis toen hij mij nog een appje stuurde. Zijn tegenstander had het wat te mooi willen doen, had hij eerder die middag al gezegd. Misschien... Inderdaad, een joekel van een kans gemist, aldus het appje. Of het daarbij om een kans of remise of winst ging, weet ik niet. Het maakt ook niet uit.
Bij Kees ging het lange tijd heel erg goed. Vanuit de lijfopening materieel voordeel en dat ging zo het eindspel in. Ik heb niet goed gezien waar het mis ging. Wel zag ik ineens dat het materiële plaats had gemaakt voor de eenzame koning van Kees, strijdend tegen een vijandige koning met loper en paard. Nog niet zo makkelijk te winnen, maar de tegenstander van Kees deed het. Kees kon niet anders dan zijn armen spreiden en wat verontschuldigingen mompelen.
Bij mij ging ook lange tijd alles goed. Veel beter zelfs dan ik in de partij dacht. 3 manieren om de winst binnen te halen had ik op de 22e zet. Die ik koos was de moeilijkste maar won ook. Toen overzag ik wat. Afgelopen, uit.
Verder wil ik het er niet over hebben. We gaan gewoon winnen van de hekkensluiter en daarna van de koploper.

OSBO; Promotieklasse; Ronde 6; zaterdag 4 februari 2017

SV Doetinchem 1973