Strijden om het kampioenschap en degradatie

Op de dag van de grap wordt er in Doetinchem zeer serieus geschaakt. SV Doetinchem tegen VDS. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. VDS was lang koploper en doet nog steeds mee om het kampioenschap. SVD had ook graag meegedaan om het kampioenschap maar het liep dit seizoen totaal anders. Voor Doetinchem is dit een echte degradatie wedstrijd. Helaas is SVD niet op volle oorlogssterkte. Zowel Roel, Henry als Marino waren verhinderd. Een behoorlijke aderlating. De invallers, Iloy, Harold en Marius zullen hun beste beentje moeten voorzetten.

Het is 13.00 uur geweest, de klokken tikken. Na twee uren schaken beginnen kleine verschillen te ontstaan op de diverse borden. Het is nog onduidelijk of er ergens voordelen zijn. Om 15.20 uur komen Kees en Remco (bord3) remise overeen. Even later krijgt Iloy (7) remise aangeboden. Na overleg met teamleider Henny is dit remiseaanbod geaccepteerd. Voor Iloy als invaller, gezien het rating verschil, een keurige prestatie.
Theo (1) plaatst een dodelijke aanval. Deze was niet meer te stoppen. Eerst werd een stuk gewonnen en er dreigde nog veel meer narigheid. Zijn tegenstander vond dit een goed moment om op te geven.
Sander en Henk lijken goed te staan. Op de borden van Harold, Henny en Marius is weinig van te zeggen. Het kan daar nog alle kanten op. De spanning neemt toe! Ook Henny en zijn tegenstander komen remise overeen.
Henk staat erg goed. Sander ook. Normaal gesproken zou dit wat moois moeten opleveren. Maar ja, wat is normaal bij het schaken. Harold staat niet geweldig, lijkt te gaan verliezen. Dat is natuurlijk qua ratingverschil absoluut geen schande. Bij Marius is geen duidelijk verschil. Sander (4) haalt de partij binnen zoals Sander dat bijna altijd doet, rustig, zeker en geduldig. Nog steeds geen beslissing al is Henk daar niet ver vandaan. Hij speelt prima, staat prima, nu nog 'even' uitspelen. Voor Harold is het wachten tot het doek valt. Marius nog steeds redelijk in evenwicht.
Het was nog vreselijk spannend maar de overwinning is binnen. Henk (2) speelde ijzersterk en hengelde het beslissende punt binnen. Ondanks dat Harold en Marius nog spelen is de overwinning binnen. Zoals zich het er al een tijdje liet aanzien eindigt de partij van Marius (5) in remise. Alleen Harold (8) speelt nog en won een pion terug. Hij leek nog heel even voor een stunt te gaan zorgen en remise te scoren maar helaas mocht dit niet zo zijn. Daarmee werd de eindstand 5 - 3.