verslag dag 1             verslag dag 2             verslag dag 3

Maandag 16 januari gaan, net als vorig jaar, weer 7 SVD-ers naar Wijk aan Zee om deel te nemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2017. Dit jaar gaan we met een iets ander gezelschap. Naast Kees, Roel, Henny, Niels en Benno gaan dit jaar voor het eerst ook Sander en Jos mee.

Op deze pagina zullen we dagelijks verslag doen van onze verrichtingen en leuke gebeurtenissen. Mochten er mooie situaties op de borden komen, dan zullen we die hier zeker tonen. Voor degenen die via het internet e.e.a. willen volgen kan dat via http://www.tatasteelchess.com

De 7 Doetinchemse schakers hebben zich ingeschreven voor de dagvierkampen.

Kees Nederkoorn 1974 Dag 3
Roel Evertse 1910 Dag 4
Sander van Vucht 1909 Dag 4
Henny Haggeman 1866 Dag 4
Niels van der Mark 1726 Dag 5
Benno Thomassen 1412 Dag 7
Jos Welling 1116 Dag 9

DAG 1 - maandag 16 januari

De 1e dag in Wijk aan Zee zit er op voor de leden van SVD die meedoen aan de Dagvierkampen. We zijn de dag begonnen met een strandwandeling. Daarna konden we nog net onze spullen in de twee huisjes zetten voordat we achter de schaakborden konden plaatsnemen. Voor de 7 leden van SVD was het een redelijke succesvolle middag. We scoorden 4,5 uit 7 (64%).

Kees Nederkoorn Roel Evertse

Sander van Vucht Henny Haggeman

Niels van der Mark Benno Thomassen

Jos Welling

Bij terugkomst in het huisje werden eerst alle 7 partijen geanalyseerd.

DAG 2 - dinsdag 17 januari

Dag 2 begon aan de ontbijttafel. De catering was weer prima voor elkaar. Nadat de lunchpakketten waren gemaakt vertrokken we om een frisse neus te halen tijdens een strandwandeling.

Terug in het huisje werden onder het genot van een kop koffie nog enkele openingen bekeken.

Ons bereikte het bericht dat er een grote stroomstoring was en daardoor het openbaar vervoer grote problemen had. Niels kreeg telefonisch bericht dat zijn tegenstandster hierdoor niet kon komen. Jammer voor hem, hiervoor kom je natuurlijk niet naar Wijk aan Zee. Voor de overige SVD-ers afwachten of hun tegenstanders wel aanwezig zouden zijn.

De 2e dag was de oogst iets minder, 3 uit 7 (43%). Het eten en de afterparty maakten veel goed.

Ondanks dat de 2e dag qua score niet voor iedereen werd wat vooraf was gehoopt, doen nog een aantal SVD-ers mee voor de prijzen. Kees, Roel, Sander en Niels hebben de 2e plek in eigen hand maar kunnen bij een gunstig verloop van de andere partij in hun poule nog 1e worden. Uiteraard moet er dan wel gewonnen worden.
Henny heeft geen zicht meer op de 1e plaats. Bij winst is de 2e plaats het hoogst haalbare.
In de poule van Benno staat iedereen gelijk. Daar kan het nog alle kanten op.
Jos doet het uitstekend. Met twee mooie overwinningen heeft hij aan een remise voldoende om 1e te worden in zijn poule.

Voor alle uitslagen en standen zie verslag dag 1.

DAG 3 - woensdag 18 januari

Wat doen schakers 's morgens nadat ze zijn opgestaan?

Na het ontbijt werden de tassen en koffers gepakt en in de auto's gelegd. Voor 12 uur moesten wij onze huisjes verlaten. Vervolgens traditiegetrouw weer naar het strand voor een wandeling.

Tatasteelchess zit er weer op voor de Doetinchemmers. We hebben drie zeer gezellige dagen gehad, met wisselende successen. Dag 3 leverde een score op van 3 uit 7 (43%).
Jos wist ook zijn 3e partij te winnen, wat een debuut! Met 3 uit 3 (100%) werd hij winnaar van zijn poule. Ook Sander won en bleef ongeslagen. Met 2 uit 3 (67%) werd hij gedeeld 1e in zijn poule. Voor Niels was dit niet zijn toernooi. Twee ongelukkige partijen en één ronde zonder tegenstander. Met 1 uit 3 (33%) werd hij laatste in zijn poule. De overige SVD-ers werden 3e. Kees met 1,5 uit 3 (50%), Roel, Henny en Benno scoorden allen 1 uit 3 (33%).

Voor alle uitslagen en eindstanden zie verslag dag 1.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd uitstapje. Het toernooi was wederom uitstekend georganiseerd en zorgde met zijn unieke sfeer dat de meeste schakers voldaan en tevreden huiswaarts keerden. Heel voorzichtig werd al weer een optie op de twee huisjes genomen voor volgend jaar.