Gerard Rückert wint de beker!

door Niels van der Mark

Hij blijkt toch een echte cupfighter te zijn! Voor de derde keer heeft Gerard de bekercompetitie gewonnen. Hij behoort iedere keer niet tot de favorieten, maar zo langzamerhand kun je je afvragen of dat terecht is.
Hij heeft niet gemazzeld dit bekertoernooi. Al begon hij zijn eerste ronde met een bye, in de tweede ronde wachtte hem 1e teamspeler Roel Evertse. Hij wist Roel op remise te houden en mocht, vanwege het ratingverschil, door naar de volgende ronde waar Marius, ook een 1e teamspeler hem opwachtte. Die wist hij te verslaan. In de derde ronde mocht hij het opnemen tegen Marcel en wist hij in een puike partij de overwinning binnen te halen.
Dat Iloy hem opwachtte in de finale zat hem niet helemaal lekker. “Ik speel beter tegen toppers, tegen Iloy weet ik niet wat ik moet doen”, zo vertrouwde hij mij toe. Een weekje trainingskamp deed echter wonderen. Na 1.e4 c6 gooide Gerard zijn f-pion naar voren. Ik heb de partij helaas moeten missen, maar begreep van Gerard dat hij een pionnetje moest geven om actief spel te houden. In onderstaande stelling sloeg hij toe met een combinatie waar je blij van wordt.

Zwart heeft de druk erop en gaat eindelijk zijn Loper op c8 en zijn Toren in het spel brengen. Echter sloeg Gerard hier toe en konden de stukken weer in het doosje. Ziet u de combinatie ook? Zo niet vraag het dan maar aan Gerard, die laat hem graag nog eens zien.
Gerard, van harte met je overwinning. Iloy, klasse dat je het zover geschopt het deze editie van de beker, volgend jaar beter (tenzij Gerard meedoet natuurlijk).