Schaken met handicap

door Niels van der Mark

Dinsdag 28 november staat er weer een alternatieve schaakavond op onze schaakkalender. Deze keer gaan we naar Blend (op loopafstand van onze vaste speellocatie). Een avondje schaken in een gezellige ambiance voor club- en huisschakers. Sterkere spelers krijgen een handicap in tijd en materiaal, zodat ook de minder sterkere spelers kans maken op mooie prijzen en eeuwige roem. We beginnen zoals altijd om 20.00 uur. Opgeven is niet nodig, kom gewoon.

Hoe werkt het?
We gaan snelschaken (15 min p.p.p.p.), waarbij de speeltijd aangepast wordt aan het niveauverschil tussen de spelers. Bijvoorbeeld: je hebt 300 ratingpunten minder dan je tegenstander, dan krijg jij er 3 minuten bij (18 min) en je tegenstander krijgt 3 minuten minder (12 min). Daarnaast dient de speler die 300 punten meer heeft ook zijn Paard op b1 of b8 in te leveren.
Hierdoor is er ook voor de lager geplaatste spelers en zeker de huisschakers (die worden op 1000 punten ingeschaald) nog wel een kans op één van de leuke prijzen die we beschikbaar hebben. Je begrijpt dat het vooral om de gezelligheid en het plezier gaat.

www.blenddoetinchem.nl
Blend Doetinchem, Gasthuisstraat 13, Doetinchem