Zomerschaak 2018

door Niels van der Mark

Al jaren is het de gewoonte bij onze schaakverenging dat we in de zomer doorgaan met schaken, de zogenaamde zomercompetitie. Laagdrempelig en ook toegankelijk voor niet-leden. Dit betekent echter ook dat er in de maanden juli en augustus iemand moet zijn om de zaal te openen, te sluiten en de kas op te maken. Gezien de vakantieplanning van degene die dit normaliter op zich nemen bleek het lastig te zijn om ’t Brewinc deze zomer 2 maanden te bemannen. We hebben daarom besloten deze zomer geen officiële zomercompetitie te houden.

Er kan echter wel geschaakt worden! Ik zorg ervoor dat er borden, stukken en klokken bij café Merleyn (in de Grutstraat) liggen zodat we van de zomer daar kunnen schaken. Dus voor wie interesse heeft, is er de mogelijkheid om op dinsdagavond, vanaf 20.00 uur elkaar te ontmoeten bij muziekcafé Merleyn. Hiermee hopen we ook voorbijgangers te interesseren voor het schaken want het motto in de zomer blijft: Een ieder kan meedoen!

Het staat een ieder natuurlijk vrij om zelf een keer iets te organiseren aldaar. Denk aan een avondje snelschaken, bughouse of een 4-kampje. Indien wenselijk zorgen we ervoor dat er aandacht aan wordt besteed op de website en Facebook.


Namens het bestuur,
Niels van der Mark