2e VIERTAL WINT VAN THEOTHORNE

door Marije van der Hoff

Dinsdag 5 februari stond de thuiswedstrijd tegen Theothorne op de planning. Gelukkig had ik dit keer het team op tijd bij elkaar. Ik moest namelijk bij de eerste wedstrijd het bestuur aan hun jas trekken om nog een spelerswissel door te voeren. En bij de tweede wedstrijd had ik het team (uit vrijdags) dinsdags voor de uitwedstrijd voor elkaar. Nu dus eerder en daar was ik wel blij om.

Na een klein half uurtje even een rondje langs de borden. Nog niks bijzonders. Daarna had ik mijn handen vol aan mijn eigen partij. Ik wist al dat we Theothorne niet moesten onderschatten want tegen hen kan het alle kanten op. Daarna niet echt meer naar de andere partijen gekeken.

Wim speelde gelijk en daarna trok Bram winnend de partij naar zich toe. Helaas kon Jan het niet redden tegen zijn veel sterkere tegenstander en verloor. Ik kwam op een gegeven moment zeer ongelukkig te staan (dit is nog zacht uitgedrukt). Ik had zeer mijn twijfels of ik er überhaupt nog wel wat zinnigs van kon maken. Maar soms moet je geluk een beetje afdwingen. Ik won al was dit niet verwacht. Zou het de leeftijd zijn van mijn tegenstander die op leeftijd is? Daar durf ik geen verdere uitspraken over te doen. En nee ik heb mijn vrouwelijke charmes niet in de strijd gegooid.

Met deze winst (2.5-1.5) staan we met het team tweede met 1 matchpunt achter de nummer 1.

Stelling uit Marije van der Hoff – Jaap Themmen

Zwart dacht hier de Dame van wit te kunnen winnen door de zet 1…Pf3+.
Alleen na Lxf3+ kwam hij bedrogen uit en ging zelf mat.

SOS; Klasse 5J; Ronde 3; dinsdag 5 februari 2019

Viertal SVD 2