2e VIERTAL SPEELT GELIJK IN DOESBURG

door Marije van der Hoff

Maandag 4 maart mocht het tweede viertal naar Doesburg om een wedstrijd te spelen. Wij speelden in het restaurant van een wooncentrum. Al was het carnavals maandag iedereen kon mee. We waren op tijd vertrokken omdat we vorig jaar erg goed moesten zoeken waar we moesten zijn. Dus we waren ook te vroeg daar. Dus nog alle tijd om tegen elkaar te spelen.

Om kwart voor acht gingen de klokken aan. Alleen de tegenstander van Jan dacht dat we een kwartiertje later begonnen. Dus die schoof iets later aan.
Na ruim een half uurtje a drie kwartier maar eens een rondje langs de borden. Bij Bram kon ik nog niet veel wijs worden wat het zou worden. Bij Wim en Jan zag het veel belovend uit. Alleen moest Jan wel blijven opletten dat hij niks cadeau gaf. En bij mij zelf kon het nog alle kanten uit.

Na een ruim uur zag ik dat bij Wim en zijn tegenstander de handen geschud werden. En bij Jan zag het nog steeds gunstig uit. Maar wel dat ik een aantal keer had "als dit maar goed gaat". Gelukkig hield Jan zijn hoofd er bij. Hij wist het tweede punt veilig te stellen.
Maar bij Bram wist ik het nog niet helemaal zeker. Hij gaf ook aan dat hij al een foutje had gemaakt. En of hij remise mocht aanbieden. Na kort na gedacht te hebben mocht hij dat van mij. Maar ik twijfelde of zijn tegenstander dat zal accepteren wegens zijn ervaring. Helaas voor Bram ging zijn tegenstander gewoon door. Helaas voor Bram, hij verloor. Geen vervroegd verjaardags cadeau.
Ik stond zelf ook al niet lekker op het bord. Maar zolang ik nog een klein kansje zie speel ik lekker door. Als mijn tegenstander in het eindspel niet goed had opgelet ging hij mat. Maar hij kon dit goed pareren. Waardoor hij daarna een pion kon promoveren naar Dame. En dit werd mij te veel.

 

SOS; Klasse 5J; Ronde 4; maandag 4 maart 2019
         
  Doesborgh 1  

-

Viertal SVD 2   2 - 2
1 Albert Lebbink 1436 - Bram Zaalmink 1389 1 - 0
2 Steffen Brouwer 1290 - Wim Lenderink 1425 0 - 1
3 Erik Visser 1227 - Marije van der Hoff 1089 1 - 0
4 Frank van der Rijst 1012 - Jan Berends - 0 - 1