Frans Kuggeleijn Memorial 2019 - ronde 1

door Niels van der Mark

Het 4e Frans Kuggeleijn Memorial is dinsdagavond 21 mei van start gegaan. 24 Schakers spelen om de eer en om de kans zich voor 1 jaar Open Doetinchems kampioen te mogen noemen.

Deze editie heeft zelfs een internationaal tintje, aangezien we 1 deelnemer uit Duitsland hebben, Hermann Klein-Hessling. Hij speelde een solide partij en wist de taai verdedigende Arnold te verslaan. De hoogst gerate speler, Arent Luimes, die voor de Rokade speelt, had zich op het laatst nog toegevoegd aan het spelersveld en wist vrij eenvoudig Wim te verslaan die ergens in het middenspel een stuk achter kwam. David Engelberts wist met uitstekend spel het Theo lastig te maken, maar diens ervaring was voldoende om de partij naar zich toe te trekken, zeker toen hij 2 verbonden vrijpionnen in het centrum kon opspelen.

Leuk is dat er dit keer 3 jeugdspelers meedoen. De jongste, Fleur Westerhof (9 jaar), speelde aanvankelijk prima, maar door een verkeerde afruil raakte haar Koningsvleugel ernstig verzwakt, waardoor Paul het met een mataanval mooi kon afmaken. Haar kansen komen nog wel dit toernooi! Nick (16 jaar) wist Niels het lang lastig te maken, waardoor hij lang uitzicht had op een puntendeling. Op het laatst bezweek zijn stelling echter onder de druk en moest hij, na bijna 3 uur spelen, helaas voor hem, toch het onderspit delven. Bram (14 jaar) had weinig moeite met zijn tegenstander, roofde het hele bord leeg en won zo vrij eenvoudig.

Iedere ronde is er 1 partij live te volgen op onze site. Dit keer was het de pot tussen Piet-Heyn en Adri. Hiermee hopen we de thuisblijvers en geļnteresseerden ook nog een beetje bij het toernooi te betrekken. Tenslotte zijn de foto’s van de 1e speelavond hier te bekijken.

Voor de uitslagen en standen klik hier.