Alternatieve schaakavond

door Niels van der Mark

Aanstaande dinsdag, 23 april, willen we een alternatieve schaakavond houden. We zullen dan met elkaar "Hands and Brains" spelen, een schaakvorm waarin je als tweetal tegen een ander tweetal speelt. We hebben dit afgelopen seizoen ook al eens gedaan op het terras van café Merleyn, wat een groot succes was. Deze alternatieve schaakavond is dinsdag a.s. op onze vaste schaaklocatie binnen het Brewinc aan de IJsselkade.

Wat houdt het in?
Eén van de spelers is "Brain" en die noemt de naam van een stuk waarmee hij wil zetten (bijvoorbeeld pion) De "Hands" bepaalt vervolgens welke pion en zet ermee. Doordat je nooit zeker weet welk stuk de "Brains" waar wil zetten, levert dit verrassende partijen op, met vooral veel vermaak.

Dit is overigens ook een ideale avond om eens een introducé mee te nemen. Iedereen is welkom, elk schaakniveau, de "zwakkere" spelers worden namelijk gekoppeld aan de sterkere spelers.

Het is die avond ook mogelijk om iets later binnen te vallen, mocht je bijvoorbeeld eerst de thuiswedstrijd van de Graafschap willen bezoeken. Mocht je dat nu al weten, geef het dan even aan Niels door via nielsvdmark@gmail.com