ONK Dieren 2019 - deel 3

door Bram Zaalmink24/07/2019 tot 29/07/2019

Vanwege slechte wifi en verslagen die de computer niet heeft opgeslagen maak ik nu 1 verslag over de afgelopen 5 dagen. Vanaf morgen probeer ik weer alles bij te houden.
De 2e ronde moest ik tegen Tommy Grooten, een erg getalenteerde jeugd speler. Zoals ik al eerder zei heb ik al vaker tegen hem gespeeld. Eenmaal aangekomen bij de speelzaal klonk het signaal dat we mochten beginnen, ik had wit en hij had zwart, we speelden konings Indisch met de 4 pionnen variant en na 16 zetten eindigde de partij in remise. Na het analyseren gingen we terug naar de camping en alvast voorbereiden voor de tegenstander van morgen. Daarna hebben we nog wat getennist en heb ik met Lucas van foreest puzzle rush gespeeld, en dus ook gelijk mijn record verbroken naar 47!

De 3e ronde mocht ik het opnemen tegen Henk van Lingen. Ik heb mij voorbereid met zwart maar toen ik aankwam bij de speelzaal bleek het dat ik met wit moest spelen. Ik heb echter een grote verassing tegen mij gekregen want hij speelde de stonewall met zwart, Dit heb ik niet vaak tegen mij gekregen dus ik kende de theorie niet heel goed. In het middenspel stond ik uiteindelijk heel goed en gaf de computer ook aan dat het +3 was. Toch wist ik het nog te verknallen en kwam er een nulletje bij. Mijn score is nu 0,5 uit 3 dus daar gaan we aan werken!

De 4e ronde speelde ik tegen Bert Ekkelboom. Hij had wit en ik zwart, We speelden Dame Gambiet en uiteindelijk kwam ik heel prettig te staan, niet meteen dat ik materiaal voorsta maar wel goede actieve stukken! Uiteindelijk kon hij de partij langzaam counteren en is het voor mijn trainer en ik onduidelijk wat er mis ging. Een leuke en spannende partij! Die Avond was er ook nog een 5+0 toernooi waar ik aan mee heb gedaan. We begonnen met 4 spelers in een poule die random geloot werden. Uiteindelijk zat ik bij een 2250 speler een 2100 speler en een 1950 speler erg pittig dus. Tot mijn verassing stond ik de gedurende 1ste partij volkomen gewonnen tegen de 2250 speler maar door tijd heb ik toch nog weten te verliezen. De 2e partij heb ik helaas ook verloren en de 3e remise. Toen werd ik dus tegen 3 andere mensen gezet die ook een halve punt hebben. Daar moest ik de eerste ronde tegen een 2000 speler die ik verloren had, een FM die ik met banoni bijna gewonnen heb maar door tijdsdruk toch verloren had, en een jeugdspeler waartegen ik remise heb gespeeld. Na dus 6 rondes gehad te hebben kwam ik in een poule waarmee ik ging strijden voor het prijzengeld. Daar ben ik met 7 uit 9 4e geworden en kon ik terug kijken op een leuke dag!

De 5e ronde moest ik tegen Robert van Delden met nog 0 punten dus ik dacht bij mij zelf… Houden zo! De ochtend voor de partij heb soort van met hem voorbereid want de tegenstander stond niet in de database. Stefan Kuipers en ik hebben dus alle varianten van het frans gekeken met extra uitgebreid de ruil variant. En nu je dit leest zul je het al raden.. Ik kreeg de ruil variant tegen mij! Na een fantastische opening en een duidelijk plan heb ik een grote aanval gegooid op zijn koningsstelling. En gaf de tegenstander op. Nu heb ik dus na 5 rondes eindelijk mijn eerste winst partij! Morgen hebben we een rustdag dus maandag kan ik weer verder met punten binnenhalen.

Na een goede nachtrust kon ik mij al klaarmaken voor het kroeglopers toernooi wat om 12 uur zou beginnen. Iloy en ik waren een team en haalde 6,5 punt. We moesten bij verschillende kroegen schaken in Dieren en Iloy en ik hadden natuurlijk tegen dat we van de ene kant van Dieren naar de andere kant moesten, dus onze conditie is flink wat beter geworden!
Daarna ben ik naar een super lekkere ijscafetaria gegaan om natuurlijk even bij te komen. Nu op tijd naar bed en morgen weer een goede partij te spelen.

De 6e ronde moest ik tegen Nanning Van Mulken. Na wat partijen uit 2012/2013 gevonden te hebben via chess.com ben ik daar maar op gaan voorbereiden en gelukkig speelde hij nog het zelfde als vroeger. Na in het middenspel verloren te staan omdat hij een toren voor een paard heeft en een pion op de 2e rij kon ik het eigenlijk wel schudden maar ik dacht van laat het hem eerst maar eens winnen, want iedereen kan natuurlijk fouten maken. En na inderdaad lang geloerd te hebben op trucjes en hopen dat hij een fout maakte is het uiteindelijk ook gebeurd! Ik kwam uiteindelijk van een toren, een dame, en een paard tegen een Dame en 2 torens naar een toren en een paard tegen een toren dus ineens stond ik een paard voor en gaf zwart op. Erg geluk gehad dus! Achteraf in de analyse zei Stefan dat ik moest rokeren maar natuurlijk ben ik weer stront eigenwijs! En heb ik geleerd dat ik voortaan maar eerder moet rokeren!
Die zelfde avond heb ik nog lekker gegeten en getafeltennist dus weer een geslaagde dag! Morgen mag ik het opnemen tegen Niels Korporaal.