Bekeren in Doetinchem

door Niels van der Mark

De eerste Bekerronde dit seizoen leverde veel mooie partijen op. De loting koppelde veel spelers van ongeveer gelijke sterkte aan elkaar, met name de relatief nieuwe leden werden bijna allemaal tegen elkaar ingedeeld. Twee van de drie jeugdspelers wisten hun partij te winnen en een ronde verder te komen. Nick wist van Jack te winnen en Bram verraste door, in een goede partij, Adri uit te schakelen.

Spannend was de ontmoeting tussen Sander en Wim. Ondanks het grote ratingverschil wist Wim het Sander heel moeilijk te maken. Echter in grote tijdnood (Sander dacht dat hij er 30 seconde per zet bij kreeg i.p.v. 10) wist Sander toch het hoofd koel te houden en Wim in een matnet te vangen.

De winnaar van vorig jaar, Gerard, moest diep gaan om een ontketende Marije van het lijf te houden. In de volgende stelling, slechts na 8 zetten, had Marije al kunnen toeslaan:

Ze speelde hier 9.c3, maar met 9.Ld2! Dd8 10.Pxc6, bxc6 11.Lxc6 had ze een volle Toren kunnen winnen (11…Ld7 12.Lxa8 en de Loper kan niet teruggenomen worden vanwege de vork op c7).
Op 27 november wordt er geloot voor de 2e ronde, die op 4 december verspeeld gaat worden.

Voor alle uitslagen klik hier.