Goede seizoenstart SVD 1

door Roel Evertse

Zonder Kees, Henry, Henny, Gert-Jan, Sander, Marino, Marius en Harold leek het vlaggenschip van SVD een zware middag tegemoet te gaan in Lonneker. Bovendien was het de arme teamleider (Niels) niet gelukt om acht spelers bereid te vinden te spelen, zodat we bij de aftrap al met 1-0 achter stonden. De zeven spelers die wel aan de start verschenen zetten evenwel hun beste beentje voor, zodat we o wonder! zo waar een nipte overwinning wisten te behalen. Nu moet gezegd dat Lonneker 2 ook geen wereldteam is, maar punt is punt.
Bram speelde een puike partij. Positioneel voordeel leidde tot materiaalwinst en daarna kwam het einde snel.
De overwinning van Iloy kwam na een aantal bange momenten tot stand. De opening was niet best, maar toen zijn tegenstander geen kans zag hiervan te profiteren wist Iloy de partij vlot naar zich toe te trekken.
Roel kreeg remise aangeboden in een stelling waarin nog van alles mogelijk was. Gezien de stand van de wedstrijd en in overleg met Niels werd het aanbod geaccepteerd.
Theo speelde een prima partij. Snel spelend om het conditiespook voor te blijven bleef hij zijn tegenstander onder druk houden. Het eindspel was een kolfje naar zijn hand.
Niels speelde een treurige pot. Geheel tegen zijn aard en gewoonte liet hij zich compleet insnoeren zonder ook maar enige tegenkans te creren.
Het beslissende punt werd door Henk binnengebracht. Het leek een regelmatige overwinning, maar Henk gaf zelf aan dat hij goed was weggekomen.
Jammer genoeg je gunt iemand graag een overwinning bij zijn debuut als vaste speler verloor Philippe na langdurig keepwerk. Pas in het pionneneindspel moest hij capituleren. Toch ben ik benieuwd wat Fritz ervan vindt, want het had er de schijn van dat Philippe iets gemist heeft.
De kop is er van af in het nieuwe seizoen en nog wel met een overwinning, maar zorgen zijn er zat gezien de beperkte inzet van een aantal spelers. Hoe dan ook is het opkomen met minder dan acht spelers een blamage voor de club en dus niet voor herhaling vatbaar.

KNSB; 4e klasse B; Ronde 1; zaterdag 28 september 2019
  Lonneker 2 1763