SVD A1 MET HAKKEN OVER DE SLOOT

Het achttal van SVD heeft een nipte overwinning geboekt. De vooruitzichten waren al niet echt geweldig. De teamleider was op vakantie en ook onze voorzitter was een weekje weg. Prettig dat er dan invallers zijn. Maar wanneer er een kink in de kabel komt en de invaller plots niet meer beschikbaar is en daarnaast nog iemand met goede redenen moet afhaken is het voor inval teamleider Marius nog even lastig om het achttal compleet te krijgen. Maar gelukkig waren Henk Riepma en ondergetekende beschikbaar.
Om ca. 20.00 uur gingen in Wageningen de klokken aan. Qua rating zou het voor Doetinchem een overwinning moeten worden maar zoals zo vaak zegt rating niet alles. Na anderhalf uur was er nog niet heel veel te zeggen welke kant het op zou gaan. Rond de klok van tienen werd al meer duidelijk. Adri (bord 7) werd eeuwig schaak gezet en was daar achteraf best tevreden mee. Het eerste halfje was binnen.
Ondergetekende (bord 8) kreeg een opening tegen waar ik weinig kaas van heb gegeten. Wanneer later blijkt dat ik ook nog beginners fouten heb gemaakt in de pionnen structuur is het een wonder dat ik het 2 uren heb volgehouden (1½-½).
Marcel Miltenburg op bord 5 speelde een puike partij. Het ging lang gelijk op maar toen Marcel zijn kans zag en vol de aanval in  zette was er geen houden meer aan en konden de stukken snel terug in het tupperware bakje (1½-1½).
Marius van Hal (bord 2) stond er erg goed voor, maar moest wel bij de les blijven. Iloy Timmerman (bord 6) moest een loper offeren om een pion tegen te houden maar kreeg daarmee wel een betere stelling. Thomas Bijl (bord 4) speelde zeer nauwkeurig en geduldig en had al snel 2 pionnen te pakken. Henk Riepma (bord 3) kwam in een pionnen eindspel. Hij met een paard en zijn tegenstander een loper. Henk moet in het middenspel al hebben gezien dat hij in het eindspel een voordeel zou krijgen. Met zijn koning kreeg hij prachtige velden die de vijandige koning afhield en tevens pionnen aanviel (1½-2½).
Marius wist zijn mooie opgebouwde partij om te zetten in winst. Hij verhoogde de druk en zijn tegenstander zag dat er geen houden meer aan was (1½-3½).
Philippe Friesen op bord 1 speelde een mooie partij. Echter wat Philippe vaker overkomt is dat hij ergens veel tijd gebruikt en daardoor in tijdnood komt. En zoals de meeste van ons deed hij in tijdnood niet de beste zetten. Hij wist het nog even te rekken maar moest uiteindelijk toch de tegenstander de hand schudden (2½-3½).
Vrijwel gelijk met Philippe was Iloy klaar. Hij wist zich kranig te weren en het eindspel nog even te rekken maar moest toch zijn meerdere erkennen (3½-3½).
Tja en dan wordt het toch nog spannend. Met nog één partij te gaan een gelijke stand. Thomas "maak je de pis niet lauw" en schoof geduldig en rustig verder en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Hij hengelde nauwkeurig de overwinning binnen en daarmee ook de winst voor SVD A1.

SOS; 2e klasse F; Ronde 1; donderdag 24 oktober 2019
  Wageningen 2 1582

-

SV Doetinchem A1 1735 3½ - 4½
1 Joren Mulder 1725 - Philippe Friesen 1846 1 - 0
2 Gerrit van de Haar 1632 - Marius van Hal 1877 0 - 1
3 Gerrit Walstra 1627 - Henk Riepma 2014 0 - 1
4 Jaap Melgers 1571 - Thomas Bijl 1800 0 - 1
5 Gert de Leeuw 1512 - Marcel Miltenburg 1725 0 - 1
6 Janno Heger 1537 - Iloy Timmerman 1651 1 - 0
7 Leen Vegter 1535 - Adri Maranus 1524 ½ - ½
8 Marius Block 1514 - Benno Thomassen 1445 1 - 0