SVD V1 WINT VAN DE TOREN

door David Hollestelle

Maandag 4 november, even voor middernacht, maakte Arnold er een eind aan. Hij had lang genoeg gestoeid met zijn grijs ogende tegenstander en promoveerde uiteindelijk zijn pion naar een bevrijdend en beslissend voordeel. We stonden allemaal al met jassen aan rondom zijn bord. Pas na twaalven keerden we huiswaarts, met een tevreden gevoel. Na een blitse start waar Arnold de gehele damevleugel opengooide van zijn tegenstander, en daarmee een voordeel haalde van een toren en pion tegen een paard en een loper, duurde het toch allemaal verrekte lang voor Arnold zijn punt behaalde. Eind goed… en weer mooi gedaan Arnold! Piet weerlegde in zijn spel een aanval op zijn C-pion, en deed dat met verve. Zijn tegenstander vergat extra druk erop te zetten. Piet ontglipte en keerde het spel in zijn voordeel. Al schuivend met de koning naar de meet kon een van zijn pionnen promoveren. Zelf had ik ook goed spel met een vrije oprukkende pion met toren en paard gedekt. Ik stond zelfs een pion voor. Maar een onoplettendheid op zet 36 en ik gaf mijn toren weg. Balen, want met mijn spel tegen Matthew gebeurde iets soortgelijks op de club vorige week. Ik moet leren geconcentreerd te blijven tot het bittere eind, een les die ik mezelf ter harte moet nemen, want het kost me gewoon punten. Eindstand tegen de TOREN: 2.5-1.5. De eerste wedstrijd gewonnen. Volgende keer is ons Joske er ook weer bij.

We waren trouwens te gast bij de Toren, in Arnhem Zuid. Zij houden de speelavonden in een oude boerderij bij Elden, net naast het pannenkoekenhuis. We speelden in een dompig zaaltje met wagenwiel en oude landbouwwerktuigen rondom een paar krakkemikkige schaaktafels en morsig barretje. Vooraf geregeld met de voorzitter hoe om te gaan met 3 man, en dat leverde voor beiden, afgesproken in goed overleg en op papier juist geregistreerd, een eerste half puntje op. Wat is het toch lastig om invallers voor je team te krijgen. Ik heb wel 8 mensen van SVD ruim van tevoren benaderd voor een invalbeurt, maar iedereen had een reden om maandag avond thuis op de bank te blijven zitten of had gewoon andere activiteiten. Dat kan natuurlijk, maar het laat zien dat de spoeling binnen de club dun is. We hebben gewoon meer leden nodig.

Wordt vervolgd. Ons team wordt weer kampioen, let maar op. De champagnefles van vorig seizoen is nog steeds niet opgedronken trouwens.

SOS; 4e klasse I; Ronde 1; maandag 4 november 2019
  De Toren 1301