Alweer 5 jaar zonder Frans Kuggeleijn

door Benno Thomassen

Vandaag 5 jaar jaar geleden overleed plotsklaps Frans Kuggeleijn. Een gedenkwaardig moment om hier even bij stil te staan. Voor wie Frans niet kent of het gewoon even terug wil lezen hier de link daar de "in memoriam destijds geschreven door Kees Nederkoorn.

Gelukkig wordt Frans binnen onze vereniging herinnert door middel van het Frans Kuggeleijn Memorial, het toernooi wat we jaarlijks organiseren. Uitgerekend dit jaar kan dit toernooi geen doorgang vinden door de coronacrisis.

Persoonlijk denk ik nog met grote regelmaat terug aan Frans. Wanneer we het hebben over externe competitie uit het verleden of over gezellige momenten tijdens ons samen zijn. Ik denk graag terug aan Frans. Frans was een prettig mens, geen doorsnee, en een leuke schaker. Naast zijn vaak verrassende schaakpartijen, maakte hij fantastische tekeningen. Daarnaast kon Frans op zijn manier zeer boeiende verhalen schrijven. Hij moest soms even gemotiveerd worden. Net voor zijn dood heeft hij mij beloofd de pen weer op te pakken en weer eens een verhaal te schrijven. Helaas mocht dat verhaal er niet meer komen. Wel werd hij nog geŽerd in een column van Henny Haggeman, destijds bij Blend voorgelezen door onze huidige voorzitter Niels van der Mark.

We moeten verder zonder Frans, het is wat het is. Maar wat had ik Frans er nog graag bij gehad.

logo SVD door Frans Kuggeleijn

tekening ter ere van 100 jarig bestaan SVD door Frans Kuggeleijn