Online schaaktoernooien week 15

door Niels van der Mark

Vanaf deze week organiseren we als Schaakvereniging 4 schaaktoernooien per week. Op dinsdag en donderdag voor de senioren en op vrijdagmiddag 2 toernooien voor de jeugd.

Het dinsdagavond toernooi is voor de echte “Diehards”. Tussen 20:15 en 22:15 speel je 6 snelschaakpartijtjes met als bedenktijd 10 minuten per persoon. Ik weet niet hoe het de rest vergaan is, maar ik zat tot 01:30 klaarwakker op de bank met een hartslag van boven de 100 slagen per minuut bij te komen. Er gebeurt zo’n avond van alles, van diep tragisch tot hilarisch. Matthew kreeg tegen Marius een remisesstelling op het bord, maar toen viel zijn internetverbinding weg en verloor hij door tijdsoverschrijding. Gert-Jan, alias Foexie1971, kreeg een aantal keer een gewonnen stelling op het bord, maar ging ook een paar keer door de vlag.

Soms was er ook sprake van fortuin. Terecht toernooiwinnaar Thomas, alias ChernoB, ontsnapte een paar keer tegen de mindere goden van deze speelronde. Tegen Benno kwam hij heel goed weg en ook tegen ondergetekende stond hij aardig onder druk, tot hij een Toren in de schoot geworpen kreeg. Toch wil ik hier niks afdoen aan zijn overwinning, hij wist als enige Marino te verslaan en mede dankzij zijn koelbloedige handigheid in tijdnood, (we hebben hem in externe wedstrijden zo ook wel eens bezig gezien), werd hij de toernooiwinnaar van week 15.

Marino werd 2e en op een gedeelde 3e plaats, maar met net meer weerstandspunten dan Marius, eindigde Philippe.

Voor de volledige eindstand, zie hier https://www.chess.com/tournament/live/dinsdag-7-april-1182015

Donderdag 9 april vond het 2e toernooi plaats. Dit was voor spelers met een rating onder de 1500 (op Chess.com) en met iets meer bedenktijd, 15 minuten per partij en 10 sec bonus per zet. “Een stuk rustiger en prettiger”, gaf een van de deelnemers naderhand aan. Aan dit toernooi deden 7 spelers mee. Jos , alias Snulk, wist het toernooi met 3 uit 3 op zijn naam te schrijven. Knap 2e werd Fleur en Benno legde beslag op de 3e plaats.

Voor de volledige eindstand en partijen, zie:

Ook aanstaande dinsdag en donderdag organiseren we weer 2 toernooien. De link voor deelname zal op deze site geplaatst worden, maar hij komt ook in het forum van onze club op Chess.com zelf. Als je ingelogd bent bij Chess.com ga je naar clubs, kies je voor eSV Doetinchem, klik je op de link en doe je mee.

Ik hoop jullie daar te mogen ontmoeten, voor nu een goed Paasweekend toegewenst.

Tip: naast deelname aan onze toernooien kun je natuurlijk ook meedoen aan andere toernooien. Iedere dag worden er allerlei toernooien verspeeld op Chess.com. Voor sommige toernooien moet je wel eerst lid worden vaneen club op Chess.com. Zo organiseert de KNSB dagelijks verschillende toernooien en kun je daar zelfs mee doen aan interlands. Hiervoor moet je je op Chess.com aanmelden bij KNSB Nederland en een gratis lidmaatschap aanvragen (ga op de site van Chess.com naar verbinden, vervolgens naar clubs en zoek op KNSB).