Maatregelen coronavirus voor schaakverenigingen

Beste leden,

In navolging van het advies van de KNSB om alle competitiewedstrijden en toernooien uit te stellen tot na 31 maart hebben we als bestuur van Schaakvereniging Doetinchem besloten om voorlopig onze activiteiten als schaakverenging af te gelasten. Dat betekent dat:

  • We tot en met 31 maart geen clubavond hebben op dinsdagavond. Voor de resterende rondes in het bekertoernooi volgende week gaan we nieuwe data plannen.
  • Er tot en met 31 maart geen externe wedstrijden zijn
  • Er ook geen jeugdactiviteiten zullen plaatsvinden.

We zullen, net als jullie, de ontwikkelingen blijven volgen en jullie op de hoogte brengen mocht het duidelijk worden wanneer deze maatregelen niet meer nodig zijn. Ook via onze website zullen we jullie op de hoogte houden.

We rekenen op jullie begrip hiervoor,

Namens het bestuur,
Niels van der Mark (voorzitter).

 

Tenslotte
Nu hebben we als schaaksport natuurlijk het voordeel dat we tegenwoordig ook online tegen elkaar kunnen spelen. Daarom zullen we op dinsdagavond 17 maart a.s. een online schaaktoernooi organiseren. Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je hebt hiervoor een account nodig van chess.com. Dit kun je op deze website gratis aanmaken. (www.chess.com)
  2. Vervolgens moet je lid worden van onze digitale schaakverenging, eSV Doetinchem, als je dat al niet bent. Dit doe je door in het linker menu je muis op verbinden te houden en vervolgens op Clubs te klikken.
  3. Rechts kun je dan bij zoeken esv Doetinchem intypen en vervolgens zoeken.
  4. Klik dan op eSV Doetinchem en klik op de knop Meedoen. Op die manier vraag je een lidmaatschap aan, wat je dan krijgt.
  5. Zorg er dinsdagavond voor dat je om 20:00 ingelogd bent en aangemeld bij het toernooi ( die info komt nog) Rond 20:10 begint dan de 1e ronde. Het toernooi zal ongeveer 90 minuten duren en de speeltijd is 15 min per persoon, met 10 seconde bonus per zet.

Dit toernooi staat ook open voor Doetinchemmers die geen lid zijn van de schaakverenging. Bij voldoende belangstelling kunnen we dit mogelijk nog een keer herhalen.