Online schaken bij Schaakvereniging Doetinchem

door Niels van der Mark

De afgelopen weken zijn we als Schaakverenging begonnen om wekelijks een online schaaktoernooi te houden via het platform Chess.com Het aantal deelnemers groeide per toernooitje, dus we zijn op de goede weg. Afgelopen dinsdag deden er 16 schakers mee en wist Henry Veneman het toernooitje op zijn naam te schrijven. Paul Storms werd knap 2e en Philippe Friesen legde beslag op de 3e plek.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Wel bleek dat dit format, partijtjes van 10 minuten, voor sommige wat te snel was. Ook was de tegenstand nogal pittig. Omdat we als schaakvereniging ook andere Doetinchemmers die geen lid zijn van onze schaakvereniging, de mogelijkheid willen bieden om online met ons mee te schaken gaan we vanaf deze week 2 toernooitjes organiseren, op dinsdag en donderdag.

Dinsdag, 20:15: snelschaaktoernooi
Voor: iedereen die mee wil doen
Bedenktijd: 10 minuten per persoon per partij

Donderdag 20:15 schaaktoernooi
Voor: spelers met een speelsterkte onder de 1500 /huisschakers
Bedenktijd: 15 minuten per persoon per partij + 10 seconde per zet

Hoe kan ik meedoen?
Meedoen is eenvoudig, je hoeft geen lid te zijn van onze schaakverenging. Hieronder staan de stappen om mee te kunnen doen:

1. Je hebt een account nodig van chess.com. Dit kun je op de website van Chess.com gratis aanmaken. (www.chess.com)

2. Vervolgens moet je (gratis) lid worden van onze digitale schaakverenging, eSV Doetinchem, als je dat al niet bent. Dit doe je door in het linker menu je muis op verbinden te houden en vervolgens op Clubs te klikken.

3. Rechts kun je dan bij zoeken esv Doetinchem intypen en vervolgens zoeken.

4. Klik dan op eSV Doetinchem en klik op de knop Meedoen. Op die manier vraag je een lidmaatschap aan, wat je dan krijgt.

5. Voor mij is het prettig als je ook per mail aangeeft dat je lid bent geworden. Dan weten we wie er schuil gaat achter de prachtige gebruikersnamen die we nu voorbij zien komen tijdens het toernooi. Weet iemand bijvoorbeeld al wie GonzodePonzo is?

Iedere maandag zorg ik ervoor dat de link om mee te kunnen doen aan de verschillende toernooi op de website staat. Zorg ervoor dat je 10 minuten van te voren daarop klikt, zodat je mee kunt doen. Je komt dan bij het toernooi en hoeft alleen nog maar op de knop meedoen te klikken en je wordt automatisch ingedeeld.

Als je partij afgelopen is hoef je alleen maar te wachten tot iedereen klaar is en je wordt vervolgens automatisch opnieuw weer ingedeeld.

Toernooien week 15
Toernooi dinsdag 7 april, 20:15: https://www.chess.com/live#t=1182015

Toernooi donderdag 9 april 20:15 https://www.chess.com/live#t=1179506
(voor spelers met een speelsterkte tot 1500)

Ik hoop jullie online tegen te komen deze week. Mocht je nog vragen hebben, of als je wilt aanmelden bij onze online schaakverenging, stuur dan een mailtje naar nielsvdmark@gmail.com

Ps wist u dat we iedere vrijdag ook 2 toernooien organiseren voor onze jeugd?
Vanaf volgende week plaatsen we ook tips over het gebruik van Chess.com. Bijvoorbeeld hoe je iemand kunt uitdagen voor een correspondentiepartijtje.

Niels van der Mark