Online Schoolschaak Toernooi Doetinchem 2021

door Niels van der Mark

Op woensdag 3 februari 2021 werd het online schoolschaaktoernooi gehouden voor basisscholen uit Doetinchem. Het toernooi werd verspeeld in 2 categorieŽn, een groep 3-4-5 toernooi en een groep 6-7-8 Toernooi. In het totaal deden er 72 kinderen mee.

Het 3-4-5 Toernooi
In het toernooi voor groep 3, 4 en 5 werd OBS Hogenkamp kampioen. Van harte gefeliciteerd. De Pas werd 2 e en Dichterbij werd keurig 3 e . ít Prisma werd 4 e , maar alle punten werden behaald door slechts 1 speler, James, die daarmee de bronzen medaille individueel won. De Gouden medaille was voor Siem Westerhof van de Hogenkamp en Ynze, van de Pas won de Zilveren medaille.

Voor de volledige uitslag klik hier: https://lichess.org/tournament/VYke9QdS (je kunt via deze link ook de spelers selecteren en hun individuele score bekijken en zelfs de partijen naspelen)

 

Het 6-7-8 Toernooi
Net als in het 3,4,5 toernooi werd de Hogenkamp ook in het bovenbouw toernooi kampioen van Doetinchem, met een ruime voorsprong op de rest. Hier wist Dichterbij beslag te leggen op de 2e plaats en werd de Pas 3e.

 

Na de voorjaarsvakantie zal ik met de scholen afspreken wanneer ik de prijzen kom langsbrengen. Naast bekers, zijn er ook medailles voor de individuele resultaten.

Wat ons betreft was het toernooi een groot succes. Het werd ook live uitgezonden en er waren veel ouders en leerkrachten die mee hebben gekeken.

In de voorjaarsvakantie zullen we een vakantietoernooi organiseren voor alle leerlingen die mee hebben gedaan. In dit toernooi zijn ook geldprijzen te verdienen. Hou je Inbox op Lichess in de gaten voor de aankondiging.