Nieuwe locatie jeugd SVD

door Niels van der Mark


Foto: Jan van de Brink

Vanaf dit seizoen is het Houtkampcollege aan de Ruimzichtlaan het nieuwe onderkomen voor de jeugdafdeling van Schaakvereniging Doetinchem. Zeven jaar lang hadden we ons onderkomen in de Bibliotheek op de IJsselkade, maar we begonnen uit ons jasje te groeien. In de loop van de jaren zijn we van één lesmoment naar drie lesmomenten gegaan om alle kinderen op maat te kunnen bedienen. Daardoor gaven we van 16.00 -19.30 les op de vrijdagmiddag. De laatste twee jaar werd het ons duidelijk dat we moesten gaan uitkijken naar een ander onderkomen, waar we meerdere lesruimtes zouden hebben en wat is er dan geschikter dan een school?

Gelukkig was het Houtkamp College bereid om ons huisvesting te geven. Hierdoor kunnen iedere vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.30 meer dan 50 kinderen in verschillende lokalen schaakles krijgen en competitie spelen, ingedeeld op leeftijd en niveau. De jongste zit in groep 3 en de oudsten zitten al een paar jaar op de Middelbare school, de één werkt in Opstapje 1 en de ander is al toe aan Stap 4. Kortom een mooie, grote en diverse groep.

In de afgelopen jaren was de samenwerking met de bibliotheek altijd heel prettig en informeel. Er was altijd van alles mogelijk. We kijken er dan ook met plezier op terug. Nu op naar de komende zeven jaar, waar we mogelijk ook weer mooi verder kunnen groeien.