TATA STEEL CHESS TOURNAMENT
  2 0 2 3

 


naar boven verslag dag 1 verslag dag 2 verslag dag 3 Uitslagen & Standen

 

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het Tata Steel Chess Tournament weer gaat beginnen. Door corona was er afgelopen twee jaar geen toernooi. Dit jaar kan het Tatasteel Chess Tournament weer plaatsvinden. Ook in 2023 zullen weer een aantal SVD-ers deelnemen. Uiteraard zijn de verrichtingen van deze SVD-ers hier op de website te volgen. We zullen hier dagelijks de uitslagen, foto's en wedstrijdverslagen plaatsen.

Op de site van de toernooi organisatie kun je de verrichten van de SVD-ers en alle andere deelnemers volgen.

We zijn dit jaar met z'n achten: Niels van der Mark, Marcel Miltenburg, Iloy Timmerman, Benno Thomassen, Piet ten Westenend, Piet-Heyn Sluijter & de niet SVD-ers Tom Freriks en Tom de Reus.

 

TATA STEEL CHESS TOURNAMENT
  2 0 2 3
 

naar boven verslag dag 1 verslag dag 2 verslag dag 3 Uitslagen & Standen

 

 

DAG 1 - maandag 16 januari

 

We verzamelen om 8.30 uur bij Marcel. De eerste zenuwachtige trekjes werden waargenomen, zweetdruppels werden weggepoetst. Kortom ieder maakte zich op zijn eigen manier klaar voor de grote strijd.  

 

 

We kwamen keurig op tijd aan om ons in te schrijven. En daarna was het een paar uurtjes wachten tot de grote zaal werd geopend. Om 14.00 uur ging de gong en werden de klokken aangezet. Even na vijf uur hadden we een pracht score behaald. Overwinningen voor Marcel, Iloy, Tom de R., Benno en Piet-Heijn. Een remise voor Tom F. Helaas hebben Niels en Piet verloren. Zij hebben nog ontwikkelingsruimte en krijgen morgen een nieuwe kans. Hieronder staande diverse groepen van iedereen.

Nadat we onze kamers hebben gevonden hadden we nog maar heel even tijd om naar enkele partijen te kijken. Vervolgens naar de Italiaan waar we hadden gereserveerd. Na een heerlijke pizza snel terug naar onze locatie want er stond nog e.e.a. op de planning. Allereerst werd er een podcast opgenomen. Mooi om te zien hoe de heren dit doen. Professionele apparatuur kwam er op tafel.

Of we vanavond nog toe komen aan het naspelen van alle partijen is nog maar de vraag.


De drie heren die de podcast maken: Marcel, Piet & Niels

 
TATA STEEL CHESS TOURNAMENT
  2 0 2 3
 

naar boven verslag dag 1 verslag dag 2 verslag dag 3 Uitslagen & Standen

 

DAG 2 - dinsdag 17 januari
 

De tweede dag zit erop. Nadat het gisterenavond voor de één wat later is geworden dan voor de ander druppelden vanmorgen/vanmiddag langzaam het gehele gezelschap de gemeenschappelijke ruimte binnen. We hebben met een enkelen de conclusie getrokken dat Piet-Heijn niet heel goed tegen de zeelucht kan, zeker niet wanneer het uit de fles komt!

Desalniettemin vertrokken we vol goede moet naar de speelzaal. Helaas vielen de resultaten vandaag behoorlijk tegen. Marcel, Iloy en Piet verloren. Piet-Heijn scoorde ondanks alles een remise. Ook Tom F. en Niels scoorden een halfje. Tom de R en Benno wisten te winnen. Kortom 3,5 punten met z'n achten houd niet over. Gisteren was dat nog 5,5.

Nadat we heerlijk hebben gegeten kwam het schaakbord weer op tafel en mocht de laptop de analyses laten zien. Morgen alweer de laatste dag. 

TATA STEEL CHESS TOURNAMENT
  2 0 2 3
 

naar boven verslag dag 1 verslag dag 2 verslag dag 3 Uitslagen & Standen

 

 

DAG 3 - woensdag 18 januari

De derde dag begon voor een groot aantal met een strandwandeling. Daarna konden we ons weer installeren achter de schaaborden. Deze dag zonder de grootmeesters. Niels scoorde wederom een halfje en viel buiten de prijzen. Iloy speelde remise en bezette hiermee een gedeelde 2e plek. Marcel speelde een mooie pot en won. Hiermee eindigde hij op de 2e plaats. Benno won ook zijn 3e partij en werd daarmee winnaar in zijn poule. Piet-Heijn sloot af met een remise en eindigde daarmee op een gedeelde 1e plaats. Piet kon deze laatste dag niet stunten en viel buiten de prijzen. Tom de R. stond er niet best voor toen wij richting de achterhoek vertrokken. We waren verbaasd dat hij er nog een remise uit heeft gesleept. Hierdoor mocht hij de 1e plaats delen. Tom F. verloor zijn laatste partij en viel daardoor net buiten de prijzen. Al met al hebben we drie geweldige dagen gehad. We hebben leuke partijen gespeeld, nagespeeld, gelachen, gedronken en genoten. Kortom een zeer geslaagd uitstapje.

Niels zal nog een stukje aanleveren met de meeste opvallende spelmomenten (opgaven). Ook zullen we hier nog enkele foto's plaatsen.

 
TATA STEEL CHESS TOURNAMENT
  2 0 2 3
 

naar boven verslag dag 1 verslag dag 2 verslag dag 3 Uitslagen & Standen

 

 

Uitslagen en standen
 

Niels - dagvierkamp 6-J

 

Iloy - dagvierkamp 5-D

 

Marcel - dagvierkamp 6-D

 

Benno - dagvierkamp 8-D

 

Piet-Heyn - dagvierkamp 8-J

 

Piet - dagvierkamp 9-J

 

Tom de Reus - dagvierkamp 5-J

 

Tom Freriks - dagvierkamp 6-N