Ruime overwinning voor Doetinchem

Op dinsdag 13 september, al vroeg in het seizoen, mochten we onze eerste thuiswedstrijd spelen op onze nieuwe locatie bij Vanouds. Ik had alle vertrouwen in een goed resultaat en had bij een wedkantoor geld ingezet op een 4-2 overwinning tegen Zevenaar 2. Spannender vond het ik of we alles op de nieuwe locatie mooi konden inrichten. Was de verlichting goed, was er niet teveel geluid uit het restaurant? Het was niet helemaal stil, er steeg af en toe wat gezellig geroezemoes op, maar al met al verliep alles naar wens. Ik had een ruimte ingericht voor onze interne competitie, de deelnemers van de Schaak-Off een de 12 spelers die meededen aan de eerste wedstrijd in klasse 2D van de OSBO competitie. Na de degradatie vorig jaar valt er dit seizoen weer wat te bewijzen.

Als vervangende teamleider, kreeg ik het al snel Spaans benauwd toen ik zag dat Coun eerst een pion en even later een stuk achter kwam te staan. Alleen het bord naast hem, bord 6 was leeg. Waar was Paul nou gebleven? Het bleek dat hij binnen 10 zetten gewonnen had en snel naar huis was gegaan, om zijn vrouw te verrassen met een gezellig avondje.

Op de rest van de borden viel nog niet veel te beleven, terwijl Jesse in de Schaak-Off vierkamp de ene schaker na de andere versloeg. Nadat Theo een uur later zijn tegenstander versloeg ging het ineens snel. Coun had zijn stuk achterstand omgebogen in een kwaliteit voorsprong, vooral door grote activiteit van zijn stukken en won knap. Iloy had vanuit een moeizame opening alsnog het punt binnen gehaald en als laatste wist Thomas door de taaie verdediging van zijn tegenstander te wurmen. En dan missen we nog een uitslag. Fleur had een zware avond tegen een sterke tegenstander en stond de hele avond zwaar onder druk. Ze hield het lang vol, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor haar tegenstander. Ze heeft in ieder geval laten zien dat ze prima op haar plek zit op een hoog bord!