Een goed begin is het halve werk

Het gepromoveerde SVD begint met overwinning

door Marcel Miltenburg

Dinsdag 12 september begon ons nieuwe seizoen voor het eerste team in de 1e klasse van de OSBO. Vorig jaar met vlag en wimpel gepromoveerd en we waren dus benieuwd hoe de start zou zijn in de 1e klasse. Op voorhand zou ik zeggen laten we ons in ieder geval proberen te handhaven en een positie in de midden regionen zou al een hele goede prestatie zijn!

Onze eerste wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen het 2e team van Schaakstad Apeldoorn. Zij zijn vorig jaar als zesde geëindigd in deze klasse dus dit was direct wel een goede graadmeter om te kijken waar we staan. En wij moesten in deze wedstrijd al direct aantreden met 2 invallers aangezien Fleur en Thomas niet konden spelen op deze avvond.

Dit is niet tegengevallen want eigenlijk zonder in echte problemen te komen werden onze gasten met een 5-3 nederlaag terug naar Apeldoorn gestuurd. En dit zonder 1 verliespartij, 2 winstpartijen van onze jongste teamleden (Jesse en de eeuwig jeugdige David) en 6 degelijke remises zorgden dus voor onze eerste overwinning met 5-3.

En dit was zeker niet geflatteerd want als ik een aantal van onze spelers moest geloven dan had de uitslag beduidend hoger kunnen uitpakken. Zeker de partij van onze Theo, die zichtbaar naarmate de avond vorderde last kreeg van vermoeidheidsverschijnselen want normaliter had hij dit eindspel waarin hij zelfs even 2 pionnen voorstond natuurlijk eenvoudig tot winst weten te brengen. Maar dat mocht onze pret niet drukken want de overwinning was op dat moment al lang een voldongen feit.

Om even de winstpartijen onder de aandacht te brengen. Onze Jesse had direct na de opening al een geweldig goede stelling op het bord weten te toveren waar de tegenstander uiteindelijk totaal geen raad mee wist en Jesse de eerste overwinning al vroeg in de avond kon noteren. En ik voorspel jullie dit is zeker niet zijn laatste overwinning in deze competitie.

Of de tegenstander nu door de outfit van David zo geobsedeerd was of het kwam door zijn toch wat lage rating maar David wist hem compleet te overdonderen. Kwam een stuk voor en had tal van mogelijkheden om de partij op spectaculaire wijze uit te maken. Hij won dus meer dan verdiend en als invaller heeft hij dus een goede bijdrage geleverd.

Vol verwachting kunnen we dus uitkijken naar onze volgende wedstrijd tegen de Pion uit Groesbeek die een week is verplaatst naar let op vrijdag de 13e oktober. Mooie datum om het noodlot te tarten.

Groetjes Marcel Miltenburg


SV Doetinchem 1 1688 - Schaakstad A. 2 1636  5 - 3
Iloy Timmerman 1725  - Wilco de Bruin
1822
˝ - ˝
Henny Haggeman 1735  - Remco Pihlajamaa
1880
˝ - ˝
Theo Goossen 1906 - Theo Visschedijk
1783
˝ - ˝
Jesse Frederiks 1748 - Adriaan de Hertog
1582
1 - 0
Niels van der Mark 1666 - Lex Cornelisse
1648
˝ - ˝
Coun Pijls 1600 - Joab Weseman
1341
˝ - ˝
Paul Storms 1607 - Leen van de Berg
1708
˝ - ˝
David Engelberts 1517  - Henk Scholten
1322
1 - 0