TERECHTE LOFZANG OVER HISTORISCHE OVERWINNING !!!!

door Marcel Miltenburg

Wat een geweldige positieve reacties mochten we ontvangen na afloop van de door ons gewonnen uitwedstrijd tegen Wageningen 1. Een 4,5-3,5 mooie overwinning. En wat is hier nu zo historisch aan dat is dat wij wisten te winnen terwijl onze tegenstander een gemiddelde rating van 1805 had en wij het moesten doen met een gemiddelde rating van een bescheiden 1625. Dus bijna 200 punten gemiddeld minder. De oorzaak hiervan was dat wij met maar liefst 3 invallers (Thomas, Niels en Fleur konden niet) moesten aantreden.

En natuurlijk iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan dit prachtige resultaat maar ik wil toch 1 iemand van ons team eruit lichten en in het zonnetje zetten. Met een relatief bescheiden rating van 1347 wist onze Jack Makaij als eerste een overwinning binnen te halen. En dat tijdens zijn debuut voor ons eerste team. Pas op zaterdag voorafgaande aan de wedstrijd heb ik hem als invaller benadert en wilde hij graag zijn opwachting maken in het eerste elftal. Heeft me daarna nog wel een aantal keren gevraagd waar en wanneer we zouden moeten spelen maar toen we aankwamen bij ’t Brewick om gezamenlijk te vertrekken stond Jack als eerste al te wachten.

Jack een beetje kennende is zijn grote valkuil dat hij door zijn enorme enthousiasme nog wel eens te impulsief speelt en daardoor te snel zijn intuïtie volgt wat niet altijd dan het beste resultaat oplevert. Ik had hem dus het advies gegeven dat ook al wist hij zeker wat zijn volgende zet was hij verplicht minimaal 5 minuten moest wachten en zijn stelling nogmaals grondig moest bekijken voordat hij zijn zet ging uitvoeren.

Jack speelde een hele gedegen partij en had het zijn tegenstander zo moeilijk gemaakt dat deze veel tijd nodig had en Jack deze tijd ook nuttig wist te besteden in het bedenken van een goed plan. Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtige zet waardoor de tegenstander een kwaliteit en even later nog een pion achter kwam te staan.

En ondanks de verleiding om dit even snel uit te spelen wist Jack zich te beheersen en na het nodige afgeruild te hebben was de winst een feit! Jack met mede dit punt hebben wij onze overwinning kunnen behalen en staan we nu zelfs met 2 overwinningen in de subtop van onze poule!

Wie weet wat dit seizoen nog verder in petto heeft! En mocht ik weer een keer echt omhoog zitten dan ga ik je zeker weer bellen Jack.

Op naar onze volgende wedstrijd, thuis tegen Koningswaal 1 op 28 november.

Groet Marcel


Wageningen 1
1808 - SV Doetinchem 1 1625  3½ - 4½
Alexander Vos de Wael 1846  - Jesse Frederiks 1769 0 - 1
Fred Jonker 2131
Iloy Timmerman 1728 1 - 0
Stefan Slings 1948  - Henny Haggeman 1740 0 - 1
Corniek le Poole 1817 - Marcel Miltenburg 1686 ½ - ½
Bram de Vries 1893 - David Engelberts 1529 1 - 0
Cees van de Waerdt 1730 - Paul Storms 1611 ½ - ½
Leen Vegter 1560 - Jack Makaij 1347 0 - 1
Jaap Melgers 1537  - Coun Pijls 1588 ½ - ½