SVD 1 verliest van koploper Het Kasteel 1

door Marcel Miltenburg

Het was op papier een topper want het Kasteel stond nog ongeslagen bovenaan en wij met slechts 1 wedstrijd verloren en de rest gewonnen hadden een goede kans om aansluiting te blijven houden in de top. Dit zou ook zeer verassend zijn geweest want we zijn net vorig seizoen gepromoveerd en handhaven was ons eerste uitdaging.

We hadden  voor het eerst dit seizoen de beschikking over onze sterkste opstelling, dus alle ingrediënten aanwezig voor een mooie strijd. Dit werd het ook zeker maar helaas hebben we nipt verloren met 3,4 – 4,5. Heel lang ging de strijd gelijk op, het ene bord een stukje beter, een ander bord een stukje minder maar het was en werd een spannende strijd.

Onze good old Theo wist zijn partij al redelijk snel in het voordeel te beslissen en inmiddels stond ik ook een stukje beter. Daar tegenover stond zowel Thomas als Iloy een stukje minder en de overige borden stonden heel lang gelijkwaardig. Onze Coun kreeg remise aangeboden en heeft dit geaccepteerd. Fleur kreeg dit ook maar na wat overleg werd besloten om toch nog even verder te spelen aangezien ze zeker niet minder stond. Ook Jesse had een licht overwicht en Henny stond nog geheel gelijk. Thomas kon het niet bolwerken uiteindelijk en moest capituleren. Ik kon mijn betere stelling over de streep brengen en Fleur was toch remise overeengekomen. Iloy had zijn stelling zodanig weten om te toveren dat hij zelfs licht beter kwam te staan. Helaas moest toch Henny ook zijn meerdere erkennen en stonden we met nog 2 borden te gaan op een tussenstand van 3-3. Jesse had de meest interessante stelling had een offer gedaan voor veel meer initiatief maar uiteindelijk bleek zijn tegenstander hier goed op in te spelen en kwam langzamerhand toch beter te staan. Bij Iloy werd uiteindelijk alles afgeruild en met ieder nog slechts een koning werd toch maar tot remise besloten😊. Jesse streed voor wat hij waard was en probeerde nog een aantal vluchtpogingen maar het werd duidelijk, hij moest ook zijn nederlaag incasseren. Zodoende dus een nipte nederlaag maar we hebben ervoor gestreden en we kijken uit naar onze volgende wedstrijd. Een positie boven in de middenmoot moeten we zeker kunnen halen dit seizoen, wat natuurlijk een prima prestatie is!

SV Doetinchem 1 1787 - Het Kasteel 1
1775  3½ -