Korte terugblik Frans Kuggeleijn Memorial 2024

door Niels van der Mark

In de maanden mei en juni hebben we als club voor de 6e keer het Frans Kuggeleijn Memorial georganiseerd en ook deze editie mocht rekenen op veel spelers van buitenaf. Wat mij betreft is dat juist hetgeen wat het toernooi iets extra’s geeft en het een mooie afsluiting maakt van het seizoen. Ook dit jaar ging de eindoverwinning naar Arent Luimes, al moest hij het prijzengeld delen met Marino Küper, die gedeeld eerste werd. In de externe competitie duurde het even voordat hij warm draaide, maar nu speelde hij een uitstekend toernooi, met vier overwinningen en twee remises.

Jesse legde keurig beslag op de derde plaats, maar dat had ook anders kunnen lopen. In zijn laatste ronde kwam hij tegen mij niet best uit de opening en hoopte ik eindelijk weer eens van hem te winnen, maar puntje bij paaltje bood ik hem remise aan, wat hij licht verbaasd aannam. Hij had beter dan ik gezien dat zijn stelling niet meer veel waard was, ik overschatte zijn 3 verbonden pionnen.

Zoals eerder aangegeven houd ik het schaken even voor gezien, maar mocht Doetinchem volgend seizoen een 7e editie willen organiseren, dan wil ik graag weer een rol spelen in de organisatie.

Zicht op de speelzaal, de laatste ronde

Alles is nog spannend

De 3e prijs is voor Jesse Frederiks

Marino werd gedeeld eerste, had alleen iets minder weerstandspunten