Wie is Mr. X?

Afgelopen zaterdag kwam m. X. naar Doetinchem om een simultaan te verzorgen. Mr X. trekt al schakend door Nederland heen om te vieren dat de Schaakbond 150 jaar bestaat. Hiermee is de KNVB vermoedelijk de oudste nationale sportbond. Op de jubileumwebsite kun je meer informatie vinden. (Een vervelende website overigens, want iedere keer dat je naar een andere pagina navigeert popt de vraag op, of je je wilt abonneren op de nieuwsbrief.)

Maar goed, terug naar de simultaan. Mr. X. kwam, zag en overwon. Van de 22 partijen hoefde hij slechts 3 remises af te staan. De eerste was tegen Henny, die hem flink liet nadenken, de tweede tegen Senne, een jongeman die we gelijk uitgenodigd hebben om dinsdag langs te komen bij ons op de club en de derde was tegen Jack, die een uur later nog iedere voorbijganger een handje gaf met een enorme grijns op zijn gezicht. De simultaan kon op veel belangstelling rekenen van omstanders en achter de borden zaten zowel volwassenen als kinderen, leden als niet-leden. Kortom een mooie mix. De foto's van deze mooie dag zijn hier te vinden, met dank aan Jan van Os, de hoffotograaf van de Schaakbond.

Tenslotte, Ellen denkt dat ze weet wie Mr.X. is. Ik zal het hier nog niet verklappen, maar mocht ze het goed hebben, dan kom ik er zeker nog op terug.