Schaakvereniging Doetinchem
                                                                                                            Opgericht: 29 januari 1908

 

Diploma's stap 1 en de winterkampioenen

door Niels van der Mark

Op de laatste schaakavond van 2015, 15 december, konden we 7 Stap 1-diploma’s uitreiken. Floris, Thijs M, Péter, Robert, Yossef, Victor en Colin hadden allemaal hun examen goed gemaakt. Proficiat.

Voor de verschillende competities hebben we de prijsuitreikingen gedaan en de winterkampioenen bekend gemaakt.
Bij de Pionnengroep, de groep die om 17:15 uur schaakt, is Robin winterkampioen geworden. Neeltje, die nog maar een paar weken lid is werd 2e en Tess werd 3e. Gefeliciteerd. Voor de hele ranglijst kun je hier klikken.


De prijswinnaars van de Pionnengroep

 

Bij de Paardengroep werd Thijs M kampioen. Yossef, die ook nog maar een paar weken lid is, werd 2e en Twan werd 3e. Dat betekent ook dat zij alle drie promoveren naar de Lopergroep na de Kerstvakantie.


De prijswinnaars van de Paardengroep

 

In de Lopergroep werd Bram kampioen. De 2e plaats was voor Milan, de kampioen van het afgelopen seizoen en de 3e plaats werd gedeeld door Miguel en Martijn. Vanuit deze groep degraderen David en Eray naar de Paardengroep.


De prijswinnaars van de Lopergroep

 

Hoe gaat de competitie na de Kerstvakantie nou verder? De ranglijst wordt weer op nul gezet en we beginnen weer helemaal opnieuw. De winnaar per groep mag zich in mei de Lente-Kampioen noemen van die groep. Daarnaast heb je nu ook punten verdiend in je groep. De nummer 1 krijgt 50 punten, de nummer 2 krijgt 48 punten, de nummer 3 krijgt 46 enzovoort. Aan het einde van het seizoen tellen wij, per groep, de punten op die je in de 2 competities hebt gehaald en dat bepaalt de eindranglijst van het hele seizoen. De winnaar van de Lopergroep, de sterkste groep, mag zich jeugdkampioen van Doetinchem noemen. Daar gaan we een wisselbeker voor regelen. Omdat Milan dat eigenlijk vorig jaar was gaat hij die beker in januari krijgen. Die wordt in mei dan aan de nieuwe kampioen gegeven. Met een beetje geluk mag hij hem aan zichzelf geven.