Schoolschaakkampioenschap Doetinchem 2022

door Niels van der Mark

Op woensdag 3 februari jl hebben we voor het tweede jaar op rij het Schoolschaaktoernooi van Doetinchem online gehouden. Er waren twee toernooien, een voor groep 3,4,5 en een voor groep 6,7,8. Een aangename verrassing was het grote aantal deelnemers, ruim 120, van 8 verschillende basisscholen. Vorig jaar werd OBS de Hogenkamp kampioen in beide categorieŽn en de verwachting was dat het dit jaar wel eens een stuk spannender zou kunnen gaan worden. Maar niets was minder waar. De Hogenkamp vloog in beide toernooien uit de startblokken en gaf de voorsprong niet meer weg. In beide categorieŽn werden ze schoolschaakkampioen van Doetinchem.

De strijd om de 2e en 3e plaats was een stuk spannender, vooral in het 6,7,8 toernooi. De Pas, De Kleine Prins en Dichterbij wisselde constant van plek en pas in de laatste minuut van het toernooi ging de Paas er vandoor me het zilver en legde De Kleine Prins beslag op de 3e plaats. Slechts op 1 matchpunt achterstand werd Dichterbij 4e.

In het individuele klassement won Jesse Frederiks van De Kleine Prins de gouden medaille. Joep van de Pas won, met slechts 1 punt minder de zilveren medaille en Ibrahim, van De Hogenkamp won de bronzen medaille.

In het 3,4,5 toernooi, waar de Hogenkamp dus ook overtuigend kampioen werd, kreeg Siem de gouden medaille. Dax van de Pas, won de zilveren medaille en Daan van Dichterbij won het brons. De prijzen worden de komende weken langs gebracht op de verschillende scholen.

Hieronder nog de volledige stand per groep. De uitslagen en zelfs alle 148 partijen van het 3,4,5 toernooi kunnen hier bekeken en nagespeeld worden. (klikken op de school en vervolgens de speler). Voor het 6,7,8 toernooi kunnen hier de partijen worden bekeken en nagespeeld.